ugrás a tartalomra

Legyetek szeretettel! - képgaléria a filmforgatásról

2022. április 22.
Jámbor Nándor alakítja Brenner Jánost a Legyetek szeretettel! című tévésorozatban, de szinte az egész Weöres Sándor Színház társulat szerepet kapott a filmben. A szombathelyi forgatási helyszíneken járt fotósunk.

Brenner János vértanú pap halálát harminckét késszúrás okozta 1957. december 14-éről 15-ére virradó éjszaka, amikor sürgős betegellátás ürügyén kicsalták plébániai lakásából. A 26 éves rábakethelyi káplán az 1956-os forradalom utáni egyházüldözés mártírja volt, aki azért vált gyanússá, mert az akkori államhatalom rossz szemmel nézte, hogy fiatalokkal foglalkozott.


Brenner Jánost 2018. május elsején avatták boldoggá Szombathelyen, azóta csak erősödött az a törekvés, hogy a fiatalon meggyilkolt papnak méltó emléket állítsanak. Ennek egyik fontos állomása a Legyetek szeretettel! című film, amely hét részben mutatja be Brenner János életét.


Brenner Jánost Jámbor Nándor  alakítja, mellette a Weöres Sándor Színház szinte teljes társulata szerepet kapott: Szerémi Zoltán, Németh Judit, Orosz Róbert, Kelemen Zoltán, Balogh János, Szabó Róbert Endre, Róbert Gábor, Gyulai-Zékány István, Szabó Tibor, Keller-Dénes Emőke, Bálint Éva, Sipos László Márk, Antal D. Csaba, Horváth Ákos, Csonka Szilvia és Hajdu Péter István is feltűnik majd a vásznon.

Mészáros Zsolt, a színház fotósa három forgatási napon kísérte el a színészeinket: a Brenner házban, a Perint-parton és a Szalézi templomban örökítette meg a filmfelvétel pillanatait.


Várhatóan idén decemberben tűzi műsorra a sorozatot a Hír Tv, de a rendező, Szilágyi Andor úgy tervezi, hogy angol nyelven külföldön is forgalomba kerül az alkotás.