ugrás a tartalomra

Holdbeli csónakos díjátadó gála 2022

premier: 2022. május 29.
A teljesség felé című összművészeti fesztivál záróeseményeként a színház megújult díjátadó ünnepségét rendezzük meg pezsgős koccintással és állófogadással.

HOLDBELI CSÓNAKOS DÍJÁTADÓ GÁLA 2022

A helyi közösségek és értékek bemutatása a célja A teljesség felé címet viselő összművészeti fesztiválnak, melyet a Weöres Sándor Színház 2022. május 27-29. között rendez meg. 

Programjaink: 

Május 27. péntek:
10 év válogatás portrékból és grafikákból - S. Horváth Ildikó és Stekovics Gáspár kiállítása, 18.00, Aula
Nagyvárosi bujdosók - az Ungaresca táncegyüttes műsora, 19.00, nagyszínpad

Május 28. szombat 
Szombathelyi Thália - Az Életünk folyóirat kiadványának bemutatója, 17.00, Stúdiószínpad
80 hang a Föld körül - A Bozsodi Quartett koncertje, 19.00, Nagyszínpad
Lamantin Klub- Borbély Műhely koncert, 20.30, Márkus Emília terem

Május 29. vasárnap
Fényút- Zenés utazás Pilinszky János meséi alapján, 15.00, Márkus Emília terem
Weöres Sándor - Fűzfa Balázs irodalomtörténeti előadása 17.00,  Stúdiószínpad
Holdbeli csónakos  díjátadó gála, 19.00, Nagyszínpad


 A Weöres Sándor Színház 2011-ben alapított Holdbeli csónakos-díja idén megújul. A teljesség felé összeművészeti fesztivál záró eseményeként rendezzük meg az ünnepséget, melynek a fesztiválhoz hasonlóan a helyi identitás erősítése és a közösségépítés a célja. Az Isis Big Band vendégszereplésével, sok zenével és meglepetés műsorokkal színesítjük a Weöres Sándor Színház díjátadó ünnepségét, a színpadi műsort követően pezsgős koccintásra és állófogadásra várjuk közönségünket!
 
Három kategóriában díjazzuk a színház társulatát a 2021/2022-es évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményekért a Weöres Sándor Színház évadzáró gáláján: 2022. május 29-én a Nagyszínpadon. Elismerést kap az évad legjobb színésze, a legjobb háttérdolgozó és gazdára talál a közönségdíj. 

I.               Holdbeli csónakos-díj – az évad legjobb színésze 


          A díj évente a Weöres Sándor Színház legkiválóbb színészi teljesítményéért jár. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban nyújtott kiemelkedő művészeti teljesítmény. Az évad legjobb színésze díj odaítélése két körös szavazással történik: a Weöres Sándor Színház színészei szavaznak először, és az öt legtöbb szavazatot kapó színész közül végül a Művészeti Tanács választja ki a győztest.

 

II.            Holdbeli csónakos-díj – az évad legjobb háttér dolgozója

  A díj évente a Weöres Sándor Színház legkiválóbb szakmai teljesítményéért jár. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban a színház érdekében, annak bármely munkaterületén kifejtett kimagasló tevékenység, kivéve a színészi teljesítmény.  A társulati díjat a Weöres Sándor Színház teljes társulata online szavazás útján ítéli oda a színház nem színész társulati tagjának.

 

III.         Holdbeli csónakos – közönség díj 


           A díj évente a Weöres Sándor Színház közönsége által megszavazott legkiválóbb színészi teljesítményéért jár. A díj odaítélésének főbb kritériuma: az adott évadban nyújtott kiemelkedő művészeti teljesítmény.   


 A KÖZÖNSÉG DÍJ-ra a szavazás menete: 2022. május 2-22. között online a wssz.hu hivatalos oldalon, és előadások előtt a színház aulájában kihelyezett szavazó lapon.