ugrás a tartalomra

Képekben A teljesség felé fesztivál vasárnapi programja

2022. május 30.
A Fényút zenés mese utazás és a Csöngéről a végtelenbe előadás Weöres Sándorról volt a programja A teljesség felé összművészeti fesztiválnak vasárnap a díjátadó gála előtt.

 FÉNYÚT -ZENÉS UTAZÁS PILINSZKY JÁNOS MESÉI ALAPJÁN

A koncert ötletgazdája Újhelyi Annamária Kinga Jászai-díjas színművész, a Magyar Művészeti Akadémia Kutatóintézetének ösztöndíjasa. A költő három meséjét zenésítette meg: Kalandozások a tükörben, az Aranymadár és az Ének a kőszívű királyról címűeket. A megzenésített meséket Dargó Gergely közreműködésével hangszerelte. A nap születése c. mese zenei világa Fehérváry Lilla munkája. Előadók: Fehérváry Lilla, Újhelyi Kinga  - ének, Ágoston Béla – fúvósok, steel-drum, Dargó Gergely – harmonika, cajón, Pusker János – cselló

 

CSÖNGÉRŐL A VÉGTELENBE WEÖRES SÁNDOR VARÁZSLATOS VILÁGA

Dr. Phd. Fűzfa Balázs irodalomtörténeti előadása Weöres Sándorról szólt. Az előadó a Szombathelyen született halhatatlan költő szellemét idézte meg, amikor bemutatta a kis Vas megyei falucskából a végtelenbe vezető alkotói utat. Elidőzött az úgynevezett "gyermekverseknél", s elővette azokat a szövegeket is, amelyek mély rokonságban állnak -- olykor egyenesen görbe tükörben láttatva őket -- a legnagyobbak létértelmező költeményeivel.