ugrás a tartalomra

Daliás idők – könyvbemutató a Vigadó téren

2022. június 6.
A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének gondozásában, a Kortárs kiadásában, jelenik meg Daliás idők címmel a szombathelyi Németh László Szakkollégium története (1987-1991). A kötetet az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten mutatják be, pénteken este fél hétkor, előtte fél hattól a szerzők dedikálják is művüket.

A Daliás idők a rendszerváltoztatás időszakának egyik legfontosabb helyi szerveződéséről ad teljes értékű körképet, megszólalnak benne az egykori alapítók, résztvevők. A Németh László Szakkollégium történetét, a kötet címében is szereplő „daliás idők” (1987-1991) időszakában monitorozza a kötet, bőséges dokumentum és korabeli képanyaggal teljessé téve a történeti visszatekintést. A Daliás idők különlegességét az adja, hogy többek között az egykori és mai pártok szerveződésének, kezdeti időszakának lapjait is elénk tárja, politikusi arcéleket rajzol meg egy villanásnyi pillanatban, mint például Orbán Viktorét, aki a szakkollégium legendás velemi találkozóján maga is részt vett.

Daliás idők / A kötet képanyagából

 

Budapesten, június 10-én, pénteken,18.30-kor, a Vigadó tér színpadán pódiumbeszélgetésre várják az érdeklődőket, amelynek résztvevői Bába Iván, Merklin Tímea, Miszlivetz Ferenc, Németh Zsolt. A beszélgetést Fodor Sándor fogja moderálni. A pódiumbeszélgetés előtt szintén a Vigadó téren, az FTI-iASK pavilonjában a kötet szerzői közül Miszlivetz Ferenc, Sümegi István, Tokaji Nagy Erzsébet fognak dedikálni 17.30-kor.  

 

Daliás idők / A kötet képanyagából
Daliás idők / A kötet képanyagából

Ugyancsak bemutatkoznak az Ünnepi Könyvhéten a Beszélő városok  sorozat legújabb kötetei, a Kőszegi polgárok és a Keszthelyi történetek, Mátay Mónika és Mizsei Zoltán közreműködésével. Időpont: június 11. (szombat) 13 óra, a helyszín pedig a Vörösmarty téri színpad. Dedikálásra is sor kerül, Mátay Mónika a Vigadó téri FTI-iASK pavilonban dedikál 14 órától, Z. Karvalics László pedig szombaton 13 órakor L’Harmattan Kiadó, Károli Könyvműhely 11-es pavilonjában a Vigadó téren.

szerző: Ráadás Magazin