ugrás a tartalomra

Évadzáró társulati ülés és kirándulás a Kuruc-tóhoz

2022. június 9.
Szabó Tibor igazgató csütörtökön a Színházteremben hivatalosan lezárta az évadot majd a társulat Győrváron a Kuruc parknál töltött egy emlékezetes napot.

A Weöres Sándor Színházban lezárult a 2021/2022-es évad: a Candide teltházas előadása volt június 7-én a záródarab. Másnap reggel évadzáró társulati ülésre gyűltek össze a Weöres Sándor Színház dolgozói a Színházteremben, jelen volt az eseményen Horváth Soma, kultúráért felelős alpolgármester is.

Szabó Tibor igazgató értékelte az évadot, amelyben a látogatói létszám megközelítette a 35.000 főt. A pandémia előtti időszakhoz képest kevesebb ez a nézőszám, ugyanakkor jobb volt, mint az előző évad és további pozitívum, hogy bár a betegséghullám kétszer is végigsöpört a társulaton, nagyobb leállásra nem kényszerültünk és rendben ki tudtuk játszani a bérleteket.  

Elismerésekben gazdag évadot tudhat maga mögött a társulat: a Farsangot a Városmajori Színházi Szemlén több kategóriában is díjazták, közönségdíjas lett az E-színház fesztiválon a Haragossziget, Üveghegy-díjat kapott az ifjúsági előadások között a Szólít a szörny és a Vízkeresztben játszó Pallagi Márton kapta a legjobb Shakespeare alakításért járó Gábor Miklós-díjat.

Első ízben gálaműsor keretében adta át színházunk a Holdbeli csónakos elismeréseket: a legjobb színész díját Major Erik kapta, míg a legjobb háttérdolgozó Horváth Viktória kellékes lett. A közönségdíjat immár harmadszor nyerte el Jámbor Nándor és örökös tag elismerésben részesült Jordán Tamás, színházunk alapító igazgatója. A műsorral egybekötött átadó ceremónia nagy tetszésnek örvendett a nézők körében, így jövőre is ebben a formában rendezzük meg a díjátadót.

A társulat két új taggal bővül: Mari Dorottya (Árad a gazság - Alarica, Candide-Kunigunda) lediplomázott a Színművészeti Egyetemen, így a következő évadtól már nem vendégként, hanem társulati tagként játszik, valamint nagy örömünkre Domokos Zsolt (Candide- Pangloss mester) is csatlakozott a színházhoz.

A jubileumi 15. évadra készül a Weöres Sándor Színház. Augusztusban a karneválszínházban A valódi hamisítvány című darab lesz látható, Hernádi Judit és Kern András szereplésével, Valló Péter rendezésében. (jegyértékesítés kezdete augusztus 3. ) Majd az első bemutatónk a színház Nagyszínpadán, Csehov Sirálya lesz – rendező Widder Kristóf- szeptember 23-án. 


További előadásokról itt olvashat.


Az évzáró után Győrvár felé vette az irányt a társulat. A Kuruc- tó Horgász és Szabadidő park Zala és Vas megye határán a Vasi Hegyhát tájegységben található. Marton Ferenc, a Vas megyei közgyűlés alelnöke volt a vendéglátónk. A Birkás pálinka mellé meleg túrós pogácsát szolgáltak fel vendégváróként, majd ebédre, hosszú órákra bepácolt és lassan sütött tépett húst tálaltak.

A gyönyörű környezetben, 9 hektáron elterülő park magába foglal egy horgásztavat, így volt, aki pecabotot ragadott, de a bátrabbak kenura szálltak.  Nagy meccsek zajlottak a pingpong és csocsó asztal körül, a gyerekek a játszótéren szaladgáltak, volt, aki kockázott, a színészeink közül többen barkochbáztak, de leginkább az évad közben elmaradt beszélgetéseket pótolták a munkatársak.

A csapat délután besétált Győrvárra, ahol Kaczor Zsolt polgármester és felesége látta vendégül a társulatot. Egy rögtönzött focimeccsre is sor került a háziakkal és gyorsan fogyott a helyben készült meggyes, túrós, almás és mákos rétes.

A patakokkal és erdővel övezett szépséges természeti környezet és a szíves vendéglátás igazi kikapcsolódást kínált társulatunknak! Hálásan köszönjük Marton Ferencnek, Kaczor Zsoltnak és segítőiknek!