ugrás a tartalomra

Ültess fát, ezeret!

2022. június 20.
Három szándék és annak képviselői, megvalósítói találkoztak hétfőn délelőtt a Weöres Sándor Színház művészbejárójánál. A város, a Falco Zrt. és a színház prominens személyiségei ültettek fát a színház épülete körül, bizonyos szempontból hiánypótló jelleggel, értve ezt akár szó szerint is. Az eseményt jeles médiaérdeklődés kísérte.
Hat darab fa látszólag nem sok, de sokszor hat darab fa már sokra megy. Szombathely önkormányzata ezer fa elültetéséről hirdetett korábban programot, ennek keretében a Falco Zrt. száz darab csemetét adományozott. Hetvenötöt ebből már az üzem környezetében elültettek, a maradék huszonötből hatot, most a színház környékén. A helyszín nem véletlen, hiszen a színház és a Falco Zrt. hosszú távú együttműködésre törekszik, amelynek a faültetés csak egy kicsiny, ámde fontos része. A cég támogatta például a Holdbéli Csónakos díj átadását, de a színház aulájának megújításában, amelynek tervei jelenleg készülnek, is aktívan közre fognak működni. A faültetés, és az együttműködés fontosságát Szabó Tibor a WSSZ igazgatója méltatta, majd Kovács Tamás, a Falco marketing és kommunikációs igazgatója beszélt az ezzel kapcsolatos vállalásaikról, végül Horváth Soma alpolgármester foglalta össze Szombathely környezettudatos koncepcióját. 

 

Majd jöhetett maga az esemény, a fák elültetése, megfelelő környezetbe megfelelő fajtákkal, a színház művészbejárójához például korai juhar került, pótolva a korábban kipusztult példányt.Az főbejárat oszlopsora mellé oszlopos japán díszcseresznyéket ültettek, reményeink szerint tavasszal gyönyörű virágot bontank majd.

 Az ültetést a Prenor munkatársai segítették, a társulat tagjai közül pedig többek között a zöld mozgalom mellett elkötelezett Csonka Szilvia, Antal D. Csaba, Bálint Éva, Kelemen Zoltán, Szabó Róbert Endre vettek részt. A Zöld Színház eszméje és gyakorlati megvalósítása különben is fontos programpontja a WSSZ-nek, amint azt Szabó Tibor még a rendezvény elején hangsúlyozta is. A hat fa elültetése ennek tükrében kis lépésnek tűnik, de mint tudjuk a nagy lépések is kis lépésekkel kezdődnek. A városban pedig természetesen folytatódik a faültetési program.
szerző: Ráadás Magazin