ugrás a tartalomra

Igazi jutalomjáték a csillagok alatt

2022. július 30.
Hamisítatlan jutalomjátéknak ígérkezik Stephen Sacks drámája, amelyben két fantasztikus színészt láthat a közönség a Megyeháza udvarán. Hernádi Judit és Kern András egy lakókocsiparkban találkozik egy üveg whiskey és egy Pollock-festmény társaságában. Hogy a kép valódi-e, augusztus végén kiderül.
Hernádi és Kern / internet
Kedvencünket látni a színpadon: öröm. Ha két kedvenc színészünk játszik a világot jelentő deszkákon, még nagyobb lelkesedéssel kanyarítjuk a naptárba, hogy Hernádi-Kern színház este hat, Megyeháza udvara. Már gyerekként is imádtam, ahogy Hernádi a mikrofonba búgta: Sohase mondd! Bevittem a szobámba a bakelitet és a borítóját a könyvespolcra támasztottam. Néztem a filmjeit, hallgattam a dalokat. Az Edith és Marlene máig meghatározó része az életemnek. De sok szombathelyivel láthattam őt Schwajda György Himnusz című darabjában Eperjes Károllyal, amikor halkan énekelni kezdtek, az MMIK-ban egyetlen nézőnek se kellett mondani, hogy szíveskedjenek felállni. Néma csendben fújtuk a Himnuszt és csak nagy sokára szólalt meg a taps. Hernádi Judit játszott már a Megyeháza udvarán. Akkor, 2015-ben Marry Orr Mindent Éváról című darabjával járt a városban. Óriási siker volt, a karneválszínház nézői imádták a díva szerepében, akit rettegésben tartott a fiatal sikerre éhes pályakezdő. Mások mellett Kovács Patrícia, Szikszai Rémusz, és Mészáros Máté voltak a partnerei.
Számtalan filmben, darabban játszottak együtt / internet
Kern Andrással sok filmben játszott. Amiben mindenki látta őket együtt, szerintem a Pogány Madonna volt. Felejthetetlen a jelenet, abban a zöld ruhában, ahogyan vággyal telve beszél Ötvös Csöpivel és Kardos doktorral. De olyan nagy sikerű moziban is forgattak együtt, mint a Miniszter félrelép például. Hernádi Judit nemrég Gálffy Lászlóval játszott színházunkban, akkor a kétszereplős Love Letters előadás futott telt házzal. Kern András színházi és filmszerepeit felsorolni képtelenség egy rövidke ajánlóban. Hadd idézzem fel őt is egy kedvenc dalával. A Lövölde térnél járva biztosan mind szorosabbra húzzuk a ballonkabátot, ha arra gondolunk, Kern dalában nem süt a nap sehonnan. De a Játszd újra, Sam…!-ben is láthatták sokan, csodás filmekben játszott főszerepet és rendezett is. A mai középkorúak kész passzusokat idéznek a Sztracsatellából, ahol Eszenyi Enikő és Udvaros Dorottya voltak a partnerei. Felejthetetlen, ahogyan áll a zenekarral szemben és azt mondja felelemelve a karmesteri pálcát: Vigyázz, hirtelen intek! Nem is beszélve arról, ahogyan Tisza Beával énekli az Ez történt Lellén című irtózatosan híres nótát. De Woody Allent is az ő hangján szerette meg a magyar közönség. Ó, de sokáig sorolhatnánk, milyen nagy szerepeket játszott az 1962-es Ki mit tud? óta Kern András. Emlékeznek, A kellékes előadással járt nálunk nemrég. Először augusztus 23-án, kedden este hatkor együtt láthatjuk a két nagy színészt. Majd még négy előadás lesz a Karneválszínház színpadán. A darabot Valló Péter rendezte. Az alaptörténet szerint Maud, az ötvenes éveiben járó szabadszájú nő egy kifogástalan külsejű férfival találkozik. Lionelnek meg kell állapítania, vajon a nő által mindössze három dollárért vásárolt Jackson Pollock festmény valódi-e vagy hamisítvány. Szignó nincs a képen. A kilencvenperces darab bővelkedik humorban, de bizony lesz jócskán drámai pillanat is. Nemsokára Kern Andrással készült interjúnkat is közzétesszük itt a Ráadásban.
szerző: Ráadás Magazin