Koldusopera - olvasópróba

2022. október 18.
Megkezdődtek a következő nagyszínpadi produkciónk, a Koldusopera próbái. Rendező: Zsótér Sándor. Bemutató 2022. december 09.
Zsótér Sándor, Kossuth-díjas rendező megtartotta Bertold Brecht színművének olvasópróbáját a nagyszínpadon. Visszatért színházunkba Kiss Mari, a Jászai Mari-díjas magyar színésznő, színházunk alapító tagja Kocsma Jenny szerepét alakítja a Koldusoperában. Bemutató: 2022.12.09.

Bertolt Brecht- Kurt Weill: Koldusopera

-színmű-
Fordította: Blum Tamás

A történet a 18-19. századi Londonban játszódik, a Sohóban. Jonathan Jeremias Peachum, a ”koldusok barátja”, nélkül senki nem koldulhat a városban saját szakállára. Szigorúan szabályozott üzletét fenyegetve érzi Polly lánya titkos házassága miatt a gengszterfőnök Macheath kapitánnyal. Feljelenti újsütetű vejét a rendőrségen. Macheath-nek ugyan hosszú és változatos bűnlajstroma van, de a rendőrfőnök, Brown, régi katonatársa, eddig lenyelte. Persze nem ingyen. Peachum megzsarolja Brownt, hogy koldusaival botrányba fullasztja a küszöbönálló koronázási ünnepségeket, ha nem látja előtte akasztófán Mac-et. Macheath elszökik, de barátnői, a kurvák elárulják. Persze nem ingyen. A koronázás meglesz és Macheath akasztása elmarad, mert a királynő lovas hírnöke kegyelmet hoz neki.

Rendező: Zsótér Sándor

Szereplők: Sipos László Márk Csonka Szilvia Nagy-Bakonyi Boglárka Major Erik Hajdu Péter István Mari Dorottya Major Irma e.h. Horváth Ákos Forrai Áron e.h. Szabó Róbert Endre Kiss Mari Poór Éva

Bemutató: 2022. december 9., péntek, Színházterem
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.