ugrás a tartalomra

Daliás idők - könyvbemutató és kiállítás a színházban

2022. november 8.
Kiállításmegnyitóra és könyvbemutatóra várja az érdeklődőket a kőszegi iASK Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, a szombathelyi Weöres Sándor Színház Krúdy klubjába, november 17-én, csütörtökön 17 órától.

A Daliás idők című kötet a Németh László Szakkollégium létrejöttét, működését mutatja be dokumentumok, interjúk és visszaemlékezések alapján, de betekintést nyújt a rendszerváltoztatás körüli évek történetébe, eseményeibe is. A kötetet az iASK megbízásából a Kortárs Kiadó adta ki.


 A könyvbemutatón, november 17-én 17.30-tól a Krúdy Klub-ban Tokaji Nagy Erzsébet, Szommer Ildikó, Miszlivetz Ferenc, Szabó Gábor és Sümegi István  pódiumbeszélgetésen vesznek részt -moderátor Kovács Ágnes-, valamint a színház művészei Bálint Éva, Szabó Tibor  részleteket olvasnak fel a kötetből, illetve Szabó Róbert Endre korabeli dalokat ad elő. 

Ezt megelőzően 17.00 órától a színház aulájában kiállítás nyílik a Daliás időkhöz kapcsolódóan, tablókon, posztamenseken, mutatják be a kiállítás szervezői a szakkollégium történetének leglényegesebb mozzanatait, és a korszak neves szereplőit. A kiállítást Kondor Katalin nyitja meg.

A Daliás idők egy sorozat első darabja, hamarosan megjelenik még két kötet, Maradok civil és Fordított napló címmel. 

A rendezvényre a belépés díjtalan, szeretettel várjuk az érdeklődőket!