ugrás a tartalomra

Aktív időskor program színházunkban

2022. november 27.
A Weöres Sándor Színház csatlakozott Szombathely város "Aktív időskor programjához." Az Ájlávjú című jókedvű musical revü előadásunk kínál ingyenes szórakozást a programban résztvevő 60 év feletti szombathelyi időseknek.
Aktív időskor program Szombathelyen / Bonyhádi Zoltán

Horváth Soma, alpolgármester köszöntötte a megjelent közönséget pénteken a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán. Az alpolgármester kifejtette, Szombathelynek rendkívül fontos a szépkorúak megbecsülése és tisztelete, ezért is szervezik meg évről évre a közel ezer idős embert megmozgató „Aktív időskor Szombathelyen” elnevezésű programsorozatot. Ennek részeként „Joe DiPietro, Jimmy Roberts: Ájlávjú (rendező: Harangi Mária) című jókedvű musical revüt tekinthették meg ingyenesen a megjelent időskorúak színházunkban.

Aktív időskor program - nézők / Bonyhádi Zoltán
További előadások lesznek a sorozatban, így az Önkormányzat várja azon szombathelyi lakóhellyel rendelkező 60 év feletti nyugdíjas polgárok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a térítésmentes előadáson. Egy jelentkező legfeljebb 2 fő részvételi szándékát jelezheti a következő adatok megadásával: név, lakcím, születési év és telefonszám. 📞 Jelentkezni 2022. november 28. napján hétfőn 8.00 – 12.00 óráig és 13.00-16.00 óráig az alábbi telefonszámokon lehet: 520-383, 520-285, 520-151.


Jimmy Roberts, Joe DiPietro: Ájlávjú

Ájlávjú fotó: Bonyhádi Károly

-Jókedvű musical-revü-
Fordította: Fábri Péter

I LOVE YOU, YOU'RE PERFECT, NOW CHANGE

(TE ÉDES, DE JÓ VAGY, LÉGY MÁS)

Ájlávjú. I love you, vagyis: szeretlek. Tehát a szerelem. Pofonegyszerű, és talán éppen ettől olyan bonyolult. Néha egy egész élet sem elég ahhoz, hogy megismerjük, megértsük – magunkat, a másikat, a szerelmet. Erről mesél Joe DiPietro és Jimmy Roberts darabja, melynek eredeti teljes címe nagyjából így fordítható: Szeretlek, tökéletes vagy - változz meg! De a cím vége a színpadi játékra utaló szójátékot is rejt: öltözz át! Ebből talán világos, hogy a humornak kiemelt szerepet szántak a szerzők.

A hozzávalók: férfi és nő – akikről Karinthy óta tudjuk, hogy soha nem érthetik meg egymást, hisz mind a kettő mást akar; a férfi nőt, a nő férfit. Kell még továbbá: az élet. Mert a nagy tragikus szerelmeknek könnyű örök ragyogással tündökölni, de hogy van ez a családalapítás után, középkorúvá válva, ne adj’ isten válófélben, máskor öregedő szingliként, vagy éppen egy a temetőben adódó spontán randin? A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legszerelmesebb pillanatait. Négy színésszel, három zenésszel, életkora szerint kinek több, kinek kevesebb ismerős élethelyzettel, öniróniával, de legfőképpen szeretettel, és makacs optimizmussal. Mert végül is szeretni, szeretve lenni jó.

Rendező: Harangi Mária

Szereplők: Nagy-Bakonyi Boglárka Nagy Cili Hajdu Péter István Antal D. Csaba

Bemutató:2021. október1.;19.00 óra;Nagyszínpad

I LOVE YOU, YOU ARE PERFECT, NOW CHANGE a Concord Theatricals Ltd. www.concordtheatricals.co.uk megállapodásával kerül bemutatásra. Az előadáshoz a jogokat a Hartai Zenei Ügynökség közvetítette. Ennek a produkciónak a videóra vétele vagy elektronikus vagy egyéb video- és/vagy képfelvételek vagy streamek készítése szigorúan tilos, az Egyesült Királyság 1988. évi szerzői jogi, formatervezési és szabadalmi törvényének megsértése, és bűncselekménynek minősül.

A Weöres Sándor Színház mindennemű változtatás jogát fenntartja.