ugrás a tartalomra

Egyszülős családok kaptak karácsonyi ajándékot a Weöres Sándor Színházban

2022. december 16.
A szombathelyi Weöres Sándor Színház is csatlakozott az Egyszülős Központ országos akciójához, pénteken szombathelyi egyszülős családok vehettek át ajándékcsomagot a színház ünnepi díszbe öltöztetett aulájában.

Karácsony közeledtével - támogatói felajánlásoknak köszönhetően - 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lepett meg az Egyszülős Központ. A megyeszékhelyek színházainak segítségét kérték ahhoz, hogy a vidéken élő családokhoz is el tudják juttatni a csomagokat. Országos összefogás alakult ki a színházak részéről, melyhez a Weöres Sándor Színház is csatlakozott.


Ádvent utolsó hétvégéjének küszöbén nyolc szombathelyi egyszülős család kapott a színházi karácsonyfa alól 40 ezer forint értékű háztartási cikkeket tartalmazó ajándékcsomagot. Szabó Tibor igazgató köszöntötte a karácsonyi díszbe öltöztetett aulában a megjelent édesanyákat és kívánt sok erőt, egészséget és kellemes ünnepeket a társulat nevében az ajándékozást követően.

Egyszülős családok ajándékozása a színház aulájában

„Színházak az egyszülősökért” kampányhoz az alábbi színházak csatlakoztak:

Pécsi Nemzeti Színház

Békéscsabai Jókai Színház

Miskolci Nemzeti Színház

Szegedi Nemzeti Színház

Vörösmarty Színház - Székesfehérvár

Győri Nemzeti Színház

Csokonai Színház - Debrecen

Gárdonyi Géza Színház - Eger

Szigligeti Színház - Szolnok

Zenthe Ferenc Színház - Salgótarján

Csiky Gergely Színház - Kaposvár

Móricz Zsigmond Színház - Nyíregyháza

Veszprémi Petőfi Színház

Hevesi Sándor Színház - Zalaegerszeg

Katona József Színház – Kecskemét

Weöres Sándor Színház - Szombathely

Emellett a szekszárdi egyszülős családoknak Deregán Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottságának főtitkára juttatja el az ajándékokat.

Karácsonyi ajándékdoboz / Cseh Gábor/Vaol.hu

Az Egyszülős Központról

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint négy évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 27 000 egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 000.