ugrás a tartalomra

Az inishmore-i hadnagy (trailer)

2022. december 17.
Az inishmore-i hadnagy TRAILER Írta: Martin McDonagh Rendező: Nagy Péter István Videó: Kaczmarski Ágnes

Martin McDonagh: Az inishmore-i hadnagy

Az inishmore-i hadnagy plakát

-fekete komédia-
Fordította: Hamvai Kornél

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk.


Galway megyében egyik nap megtalálják a terrorista Padraic fekete macskáját az úttest mellett döglötten. A látszólag hétköznapi helyzet korántsem várt és elképzelhető bosszúdrámát idéz elő az ír felszabadítási fronton ténykedő szakadár csoportok között. Szerelem és megvakított tehenek, vérontás és társadalmi filozófia találkozik a kilátástalanságba burkolózó ír kisváros hamarosan vértől tocsogó házaiban, ahol az eszméket is olyan sötétre színezik, mint a lopott, vörös macskát: kitartóan bízva abban, hogy nem veszi észre senki. Nem véletlenül nevezi a darab fordítója, Hamvai Kornél, rémbohózatnak Martin McDonagh 2001-ben megjelent drámáját, amelyben az erőszak szatirikusan komikus és abszurd ábrázolásával mutatja be a terrorizmus kíméletlenül pontos és prózai természetét.

Rendező: Nagy Péter István

Szereplők: Szerémi Zoltán Ujvári Bors e.h. Domokos Zsolt Herman Flóra Gyulai-Zékány István Némedi Árpád Róbert Gábor Balogh János

"A LIEUTENANT OF AN INISHMORE című darabot először 2001. május 13-án mutatták be A Royal Shakespeare Company előadásában, a The Other Place nevű színházban, Stratford-upon-Avonben. Amerikában az Atlantic Theater Company mutatta be először Randall L. Wreghitt és Dede Harris-szel kötött különleges megállapodás alapján. A Broadway-beli porudukció alkotói: Randall L. Wreghitt, Dede Harris, Atlantic Theatre Company, David Lehrer, Harriet Newman Leve és Rod Nicynski, Zavelson Meyrelles Greiner Group, Mort Swinsky & Redfern Goldman Productions és Ruth Hendel. "

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli www.theatrum-mundi.hu

Bemutató: 2022. november 25., Márkus Emília terem