ugrás a tartalomra

Szeretettel várjuk vissza nézőinket!

2023. február 2.
Februárban kinyit a Weöres Sándor Színház épülete: az Antigoné osztályteremszínházi előadássorozat után ismét a színház falain belül lesznek előadások. A Jegyiroda is a megszokott rend szerint tart nyitva már februárban.

Februárban már a színház épületében várjuk vissza kedves nézőinket: 2022. február 9-én 19.00 órakor a Nagyszínpadon a Koldusopera látható, a Márkus Emília teremben Az inishmore-i hadnagy-ot tekinthetik meg nézőink.   

Teljes februári műsorkínálat

Közönségszolgálati- és Jegyirodánk  a megszokott rend szerint tart nyitva 2022. január 30-tól: hétköznaponként 9-17 óráig.   Szombathely, Király u. 11.    Telefon:    +36 94 318 738, email:  jegy@wssz.hu


Mint ismert az önkormányzat takarékossági intézkedési tervének részeként 2022. december 21-től egész januárban zárva tartott a Weöres Sándor Színház épülete. A színházi élet azonban nem állt meg:

Nagy siker volt az Antigoné, az osztályteremszínházi előadást januárban 26 alkalommal játszotta a Weöres Sándor Színház csapata: Bálint Éva, Papp-Ionescu Dóra, Németh Gyöngyi, Németh Andrea, Horváth Ákos, Némedi Árpád és Szabó Róbert Endre. A tapasztalatok szerint a szombathelyi- és környéki középiskolások nagyra értékelték, hogy a saját osztálytermükben, a saját nyelvükön szólal meg a klasszikus görög dráma és nagy figyelemmel kísérték minden alkalommal a történéseket. A rendhagyó irodalom órákat feldolgozó foglalkozás követte, amelyen Kreón további uralkodása ellen vagy mellett, csoportokban érvelhettek a résztvevők.  A visszajelzések alapján a foglalkozás elérte célját, diákok és tanárok részéről is megerősítették, szükség és igény van színháznevelési előadásokra Szombathelyen.

Antigoné - stábfotó / Horváth Nóra

Időközben külső helyszínen elkezdte próbálni társulatunk a Lúdas Matyit, a zenés mesejátékot a Lázár Ervin Program keretében mutatjuk be majd általános iskolásoknak. (Premier: május 17., Nagyszínpad)


Január utolsó napján kezd el próbálni következő bemutatónk a Kivilágos Kivirradtig. (Premier: 03.03., Nagyszínpad) A Móricz regényből egy új adaptáció készül, az előadás a Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat közös produkciója.

 Márciusi műsorunk 2023. február 6-án, hétfőtől lesz elérhető!