ugrás a tartalomra

Elindult a szavazás a színház belsőépítészeti terveire

2023. március 4.
A Falco Zrt. felajánlásának köszönhetően kétszázezer forintot nyerhet az az építészművész szakos hallgató, akinek a színházi aula és étterem belsőépítészeti terve leginkább elnyeri közönségünk tetszését.
A Falco Zrt. volt az összekötő kapocs a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar és a Weöres Sándor Színház között. Az intézmények együttműködéséből mintegy egy esztendőt felölelő vizsgaprojekt lett: az Alkalmazott Művészeti tanszékre járó harmadéves építészhallgatók készítették el a színház aulájának és éttermének újragondolt belsőépítészeti terveit.

A pályamunkákból pénteken, a Kivilágos kivirradtig premierje előtt nyílt kiállítás az aulában. A színház JátsszMa diákstúdiójának bemutatója után Szabó Tibor köszöntötte a megjelenteket. Színházunk  igazgatója kiemelte:  bízunk abban, hogy az összefogáshoz sokan csatlakoznak majd, bármilyen formában, így a tervek mielőbb megvalósulhatnak.

- Különleges tavaszi este a mai, hiszen egy kétéves kapcsolat virágzik ki.  Merjünk nagyot álmodni, a kultúra mindenkié. A Falco Zrt. 200 ezer forinttal jutalmazza majd a közönségdíjas tervezőt  – mondta Kovács Tamás, a Falco Zrt.  PR vezetője köszöntőjében. 
Dr. Lenkei Balázs, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója kiemelte: -Abban bízunk, hogy néhány éven belül már valamelyik terv alapján a megújult aulában ünnepelhetünk.   
- Minden hit kérdése, ennél sokkal reménytelenebb dolgokat is megvalósítottunk már – mondta dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, aki példaként épp a szombathelyi színházalapítást hozta fel. 
Az első szavazatot a kiállításmegnyitót követően Dr. Nemény András adta le. 

Kérjük szavazzon Ön is a legszimpatikusabb tervre. A szavazás egy hónapon át tart, 2023. április 03-án zárul. Szavazni online vagy személyesen  előadásaink előtt 1 órával lehet a színház aulájába kihelyezett szavazóládába. 

Melyik belsőépítészeti megoldás a legjobb?

A játék jelenleg nem aktív.