ugrás a tartalomra

A kocka kibontása

premier: 2023. április 6.
Vecsei H. Miklós és csapata, Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, a Kiégő Izzók csapatának élő, vetített díszletében, Koltay Szonja installációjával készítette el legújabb koncertszínházi előadását QJÚB - A kocka kibontása” címen.

A KOCKA KIBONTÁSA

koncertszínház

A Vecsei H. Miklós vezette, színház, zene és performansz határterületein mozgó alkotócsapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze:

Hegedűs Bori – ének
Mihalik Ábel – dob
Frimmel Jakab – billentyű, elektronika
Paczári Viktor – basszusgitár
Ratkóczi Huba – szólógitár
Vecsei H. Miklós és a QJÚB : A kocka kibontása

Bemutatkozó előadásuk, a Párbeszéd, sötétben című műsor több, mint 50 előadásnál és közel 20 ezer nézőnél tart a 2021. júniusi bemutatója óta. Új előadásukban a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit próbálták meg a lehető legkatartikusabb formában előállítani, hogy a két költőóriás - Pilinszky János és Csoóri Sándor - életműve ne csak a szavak szintjén ragadjon meg emlékezetünkben.

Vecsei H. Miklós / Sincs

„A nyelv titokzatos dolog. Mint a szem, vagy egy félbehagyott kézmozdulat. Ő is csak ennyit mondott: Boldogok, akik sírnak... És ez azóta kimeríthetetlen. Nem tudom értitek-e, de egyfajta anarchizmusról beszélünk, arról, hogy mindenkor újra semmit sem tudhatunk” – Pilinszky János.