ugrás a tartalomra

Candide közönségtalálkozó

2023. március 23.
Az április 3-ai Candide előadás után közvetlenül közönségtalálkozót szervezünk a Krúdy klubban. Minden kedves nézőnket szeretettel várjuk!
Szombathelyen valami olyasmit kapnak a nézők, ami megmutatja, hogyan is lehet igazán érdekes, friss és élő a színház." (Candide- HVG kritika K.B.)
A Candide előadásunkat egy évvel ezelőtt (2022.03.11.) mutattuk be, az előadás azóta közösséget teremtett. Az eSzínház Fesztivál győztes darabot többször is látni kell, hogy minden apró finomságot észrevegyen a néző. 
Sokan sokszor tették ezt meg és váltottak jegyet többször is a Candide-ra. Éppen ezért itt volt az ideje, hogy közönségtalálkozót szervezzünk, ahol a nézők és az alkotók kötetlenül beszélgethetnek az előadásról. 
Az április 3-ai Candide előadás után közvetlenül, 18. 45-től várunk minden érdeklődőt a színház Krúdy klub-jába. 
Résztvevők: Nagy Péter István rendező, Csonka Szilvia, Mari Dorottya, 
Gyulai-Zékány István, Domokos Zsolt, Szerémi Zoltán, Mari Dorottya szereplők.
Moderátor: Sipos László Márk
A belépés a közönségtalálkozóra díjtalan! 

Vinnai András: Bódi Zsófia, Nagy Péter István: Candide

Candide plakát

-pikareszk-

Candide jól van. Jó helyen: egy gazdag báró családjával éli békés mindennapjait. Kunigunda a báró lánya, akibe Candide – mi más következne mindebből – beleszeret. Pangolosi tanár úr, a család háziorákuluma szerint nincs okozat ok nélkül, és minden a lehető legjobban van ezen a legeslegjobb világon. Az okok költőisége azonban – vagyishogy Candide és Kunigunda vonzalma tettekbe fordul a csalitosban, szükségszerűen maga után vonja a következmények prózaiságát, vagyishogy a kis Candide-ot mindenekelőtt összevissza pofozzák, majd magára hagyják a semmi közepén.

Voltaire 1759-es kalandregénye egyben filozófiai gúnyirat, a szerző éles kritikája a leibnizi optimizmus felhőtlen valóságszemléletéről. Ugyanakkor felnövéstörténet is: egy fiú a szerelmet kergetve verekszi át magát a világon, és eközben elveszíti ártatlan önfeledtségét. Voltaire saját korának visszásságait mutatja fel – az ő példáját követve előadásunk kortárs környezetbe helyezi a cselekményt.

Rendező: Nagy Péter István

Szereplők: Csonka Szilvia, Domokos Zsolt, Ecsedi Erzsébet, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Jámbor Nándor, Mari Dorottya, Némedi Árpád, Németh Judit, Sipos László Márk, Szerémi Zoltán

Olvasópróba: 2022. január 25.; 11.30
Bemutató: 2022. március 11., 19.00, Márkus Emília terem

⁕ A Weöres Sándor Színház mindennemű változtatás jogát fenntartja.