ugrás a tartalomra

A flamingó honnan jött?

2023. április 4.
A Candide közönségtalálkozójára megtelt a Krúdy Klub a hétfő délutáni előadás után.
Sipos László Márk és Nagy Péter István - Candide közönségtalálkozó / Mészáros Zsolt
A Candide 24. előadása után közönségtalálkozóra hívtuk nézőinket. Megtelt a Krúdy klub hétfőn este, ahol Sipos László Márk színészünk köszöntötte a megjelenteket. Nagy Péter István rendező mesélt a darabválasztásról, a színpadi szöveg megszületéséről (Voltaire alapján Vinnai András, Nagy Péter István és Bódi Zsófi írta), a különböző helyszínválasztásokról, az előadás aktualitásairól. 

Mari Dorottya, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Szerémi Zoltán, Hajdu Péter István - Candide közönségtalálkozó / Mészáros Zsolt
A szerepátvételekről is szó esett: Gyulai-Zékány István kezdetben Cacambot játszotta, majd a címszerepelő Major Erik kiesése után ő lett Candide. Eleinte nehezen engedte el eredeti figuráját, de már teljes szívvel azonosul Candide karakterével. Hajdu Péter István háromszor látta nézőként az előadást mielőtt megkapta a felkérést a beugrásra, Cacambo szerepére. Nagyon örült neki és négy előadás után elmondhatja, hogy örömjáték a szerepe. Szerémi Zoltán 10 figurát játszik az előadásban, ennek technikai megvalósításáról mesélt, a gyorsöltözésekről és a háttérben zajló nagy munkáról. Csonka Szilvia, Mari Dorottya és Domokos Zsolt is kiemelt egy egy számára kedves jelenetet az előadásból.

Candide közönségtalálkozó / Mészáros Zsolt

Nagy derültséget váltott ki, amikor egyik kedves nézőnk feltette a kérdést, honnan jött az első felvonás végén számára azóta is feldolgozásra váró flamingós jelenet? 
flamingók Schnabel Zita díszlettervező ötlete volt, de a látvány Pattantyús Dóra jelmeztervező munkáját is dicséri.  A Candide előadást végig élő videó vetítés kíséri, amely Kondor Noémi érdeme, a zene Dargay Marcell munkája. 

Az előadásban szereplő Magyarország klip különösen tetszett nézőinknek, felmerült, hogy esetleg online felületeinken is megjelenhetne. Ám amíg műsoron van az előadás, addig a klip a színházba érkezők kiváltsága és -Szabó Tibor igazgató ígérete alapján -a következő évadban még biztosan a Weöres Sándor Színház műsorán marad a Candide.