ugrás a tartalomra

SZÍNHÁZAT MINDENKINEK

2023. augusztus 30.
Kiss Mari kezdeményezése nyomán mozgalom született.

Kiss Mari, Jászai Mari-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház örökös tagja ötlete nyomán Dr. Nemény András Szombathely-, Huszár Gábor Szentgotthárd város polgármestere és Szenkovits Péter újságíró újszerű kezdeményezéssel állt elő: karitatív céllal  színházbérleteket vásároltak  a Weöres Sándor Színházban, felajánlásukkal pedig ösztönözni szeretnék a megye elöljáróit, polgármestereit, vállalkozóit és mindazokat, akik – egy vagy több színházbérlet megvásárlásával – színházi élményekhez juttatnának másokat és egyben támogatnák a Weöres Sándor Színházat.



A karitatív célból megvásárolt bérletek tetszés szerint felajánlhatóak magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, intézményeknek, akik saját belátásuk szerint dolgozóiknak, ismerőseiknek adhatják az ajándék színházbérletet.

  Az ötletet Kiss Mari még június végén, a Holbeli csónakos Díjátadó Gálán jelentette be, amikor megkapta a Weöres Sándor Színház örökös tagsága elismerést. A kőszínházi évadkezdés előtt szerdán pedig már támogatókkal kiegészülve sajtótájékoztatón informálták a mozgalomhoz csatlakozók a sajtó képviselőit.



  Kiss Mari például Nárai község Általános Iskolájának ajánlotta fel, Nagy Dezső tiszteletére. az általa vásárolt bérleteket. Az egykori szombathelyi Szőlőskert tulajdonosa Kiss Mari jóbarátja nagy színház és sportrajongó volt és Náraiból származott, ezért a művésznő választása.

Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere (a képen Szabó Tibor színházigazgatóval a Jegyirodában) a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnek vásárolta meg a bérleteket,  Dr. Nemény András Szombathely polgármestere négy bérletet  jótékonysági céllal vásárol,  Szenkovits Péter újságíró Harasztifalu önkormányzatának ajánlja fel az általa vásárolt szabadbérleteket. 

 

 

A kezdeményezés kétszer ad, hiszen egyrészt aki kapja színházi élményben részesül, másrészt színházunk működéséhez is hozzájárul!

Az ajándék szabadbérlet öt előadást tartalmaz, és egész évadra szól. December 20-ig vásárolható meg.   Tetszés szerinti időpontban beváltható a havi műsorból választott saját előadásokra. Ára 17.000 forint, közvetlenül a Weöres Sándor Színház Közönségszolgálati- és Jegypénztárában vásárolható meg. Kapcsolat:

-       Jegyiroda: Szombathely, Király u. 11.

-       tel.: +36 94 318 738

-       e-mail: jegy@wssz.hu