ugrás a tartalomra

Közösséget teremteni!

2023. szeptember 10.
Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere nyitotta meg az 5 csillagos pillanatok című sportfotó kiállítást szombaton színházunkban. Az ötszörös magyar bajnok Falco KC képeiből nyílt tárlat egy hónapokig látogatható az aulában.

A Westside Táncsport Egyesület szurkolói táncával kezdődött a kiállításmegnyitó. A Falco KC Szombathely mérkőzésein a szombathelyi táncosok  szokták bemelegíteni a közönséget, jó hangulatot teremtve és nem utolsósorban remek vizuális élményt nyújtva, így ők vendégeskedtek most a színházban a Falco KC sportfotóiból álló kiállítás megnyitóján.



Szabó Tibor, színházigazgató köszöntötte a megjelenteket kiemelve, hogy a siker nem mérhető pusztán trófeákban, vagy pontokban. Nem mérhető vastapsban és évekig műsoron tartható előadásokban. A siker elsősorban a közösségformáló erőben, az együtt elért és megélt élményekben rejlik.  Tényleges élő együttműködési megállapodás egy színház és egy sportegyesület között viszonylag ritka. De Szombathelyen a Falco KC és a Weöres Sándor Színház között megszületett, és élő a kapcsolat. Mert tulajdonképpen a világot jelentő deszka és az aréna parkettje között nincs is nagy különbség: küzdelem, dráma, érzelmek, ujjongás, katarzis, vastaps.  Csak ‘Legyen mindig telt ház’! – ahogy szól a közös szlogenünk! 


Kovács Tamás, a kiállítást létrejöttét támogató Falco Zrt. PR vezetője köszöntőjében utalt a harcos múltra. Hiszen a szombathelyi kosárlabda csapat a Falco, -akkor még faipari vállalat- dolgozóinak hobbi csapata volt kezdetben. De a játék szeretete, a kitartás és a tudatos építkezés meghozta gyümölcsét és amatőr szintről az ország legjobb csapatává fejlődött a klub. A Falco Zrt és a Falco KC útjai időközben szétváltak, a cég ma már elsősorban a tömegsportot, egy egy nagy szombathelyi sporteseményt és a kultúrát támogatja. Ám az élet most úgy hozta, hogy színházunk elkötelezett mecénásaként  a kiállítás létrejöttével a névadó vállalat a Falco Zrt és a Falco kosárlabda klub útja ismét összeért.  

Gráczer György, a Falco kosárlabda csapatának ügyvezető igazgatója a szombathelyi szurkolók szerepét emelte ki beszédében. Mint fogalmazott, az ötödik bajnoki cím és a második kupagyőzelem elnyerésében az ő szerepük elévülhetetlen, velük egész a Falco család. Hiszen egy egy nehéz, kritikus szituációban hatodik emberként állnak a csapat mellett, mint a férfi mezőny legerősebb szurkolótábora. A klub első embere megköszönte a színháznak a kiállítás létrejöttét és külön köszönetét fejezte Hornyák Emőkének. A kiállításon szereplő fotók szerzőjét, a klub hivatalos fotósát Milos Konakov vezetőedző virággal is köszöntötte. 



A kiállítást Dr. Nemény András nyitotta meg.  Szombathely polgármesterének alapítása óta szívügye a színház, kezdetektől bérletes néző és gyerekkora óta a kosárlabda szerelmese, és a Falco KC szurkolója. Így igazán szívet melengető érzés számára a sportfotó kiállítás, amelyet végig nézve filmszerűen elevenednek meg a sikeres tavalyi szezon felejthetetlen pillanatai. A Milos Konakovot ábrázoló időkérés alatt készült fotót kiemelve megjegyezte, elég közel szokott ülni a hazai kispadhoz, így akár hallja is, amit mond a mester a játékosoknak. Egyik Körmend elleni hazai  meccsen nehezen ment a játék, idegesen játszottak a fiúk, egy időkérésnél Milos a következő instrukciót adta a kosárlabda nyelvét az angolt, a magyarral keverve a csapatnak. "Én nervous (ideges) Ti nyugi!" - A találkozót végül megnyerte a Falco KC. 

A polgármester beszédében kiemelte, egykoron Jordán Tamás alapítóigazgató víziója volt, hogy agora, fórum, találkozó hely legyen a színház. A Falco kosárlabda klub és a színház is megvalósítja ezt a szerepet,  igazi közösséget teremtve a városnak, összefogásuk pedig példaértékű!


Szabó Tibor színházigazgató hangsúlyozta,  bérletkampány  van nálunk is, a Falco kosárlabda klubnál is. A két intézmény együttműködésének eredményeként aki színház bérletet tulajdonos, 10% kedvezményt kap a Falco bérlet árából és akinek érvényes Falco bérlete van, 10% százalék kedvezményben részesül a színházi bérlet árából!  A közös programjaink folytatódnak: Az álriporter hálójában címmel egy videósorozatot indítunk hamarosan!





5 csillagos pillanatok

Kiállítás a Falco KC Szombathely 2022/2023-as szezonjának fotóiból
Weöres Sándor Színház, aula
 A tárlat 2023. október 10-ig ingyenesen látogatható előadásaink előtt 

A kiállítást a Falco Zrt támogatta.  A kiállítás szervezője: Horváth Nóra, a Weöres Sándor Színház kommunikációs vezetője és Tóth Dávid Zoltán, a Falco KC marketing menedzsere. 
A kiállítás rendezője: Oroszy Csaba.