ugrás a tartalomra

Színházi fotókból nyílik kiállítás

2023. október 10.
Lombhullástól rügyfakadásig címmel Mészáros Zsolt színházi képeiből nyílik kiállítás a Weöres Sándor Színház aulájában pénteken, az Énis, teis előadásunk bemutatója előtt.
Lombhullástól rügyfakadásig / Mészáros Zsolt
Mészáros Zsolt a kezdetektől a Weöres Sándor Színház fotósa. Immár hagyomány, hogy az új évadban az előző évad előadásfotóiból nyílik tárlata a színház aulájában.
Kilenc tavalyi bemutatónk eladásképeiből állt össze a galéria, így megidéződik a Sirály, Az eltört korsó, Az inishmore-i hadnagy, Koldusopera, Kivilágos kivirradtig, Egy kanál víz, Bolha a fülbe, Kutyabaj és a Nagyapám, Frank Sinatra előadás is. (vastagon szedve az idei évadban is műsoron lévő előadások.)

A kiállítás plakátjára a Kutyabaj egyik előadásfotója került. Samuel Bailey kortárs darabját, amely egy fiatalkorúak börtönében játszódik, úgy álmodta színpadra Horváth János Antal rendező, hogy a nézőtér három oldalról körbejárható. Ez fotós szempontból igazi csemege, hiszen egy újabb látószög kerülhet be a repertoárba. A címlapfotónál például az objektív zoom gyűrűjét meghúzva, kitárult a tér és a pöttyös neonfények fénycsíkká álltak össze.

A kiállításmegnyitón ezúttal színművészeink működnek közre, a házigazda Szabó Tibor igazgató mellett,  Nagy Cili, Herman Flóra, Balogh János és Gyulai-Zékány István!


Lombhullástól rügyfakadásig
Mészáros Zsolt fotókiállítása színházunk 2022/2023-as évadának képeiből
Megnyitó: 2023.10.13. 18.00, Weöres Sándor Színház, aula

A megnyitóra a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!