ugrás a tartalomra

Elkezdődtek a Hegedűs a háztetőn próbái

2023. október 25.
A világ legismertebb musicaljét a Weöres Sándor Színházban Horváth Csaba állítja színpadra, társulatunk teljes létszámmal szerepel az előadásban. Bemutató 2023. december 8.
Az olvasópróbán már teljes létszámmal megjelent a társulat a Weöres Sándor Színház Stúdiószínpadán, ám ezúttal nem ezzel a mozzanattal indult a próbafolyamat. A Hegedűs a háztetőn zenei próbái már jó pár hete elkezdődtek, a dalok tanulásában Falusi Anikó, korrepetítor segíti színművészeinket.

 A Hegedűs a háztetőn szombathelyi koprodukcióban születik meg, ugyanis a Savaria Szimfonikus zenekarral együttműködve állítjuk színpadra.
 Az előadást Horváth Csaba rendezi, aki a többszörös szakmai díjas Kivilágos kivirradtig előadás után tér vissza Szombathelyre és ezúttal a teljes társulattal dolgozik, hiszen minden színészünk színpadra lép az előadásban.

 A bemutató időpontja: 2023. december 08.

Joseph Stein – Jerry Bock – Sheldon Harnick: HEGEDŰS A HÁZTETŐN

Hegedűs a háztetőn

-musical-

Sólem Álechen novellafüzére alapján, Arnold Perl különleges engedélyével

Szövegkönyv: Joseph Stein
Zene: Kerry Bock
Dalszövegek: Sheldon Harnick
A New York Stage előadás rendezője- koreográfusa Jerome Robbins volt.
A New York Stage előadás producere Harold Prince volt.
Fordította: Reményi Gyenes István
Versek: G. Dénes György (Kossuth-díjas)

Minden idők egyik legismertebb musicaljében Tevje, a szegény tejesember, és felesége a hagyományok szerint próbálja élni az életét egy oroszok és zsidók lakta ukrajnai faluban, Anatevkában. Lányaik azonban már más szabályokat követnek és ellenszegülnek az előre eltervezett házasságoknak: Cejtel egy szegény szabót választ, Hódel egy marxista forradalmár után szökik és Chava egy orosz fiúval köti össze az életét. De ezek a konfliktusok háttérbe szorulnak, amikor Anatevka elhagyására kötelezik a zsidó közösséget. Hogyan küzd meg Tevje a változásokkal, amelyek először csak a családi körben indulnak el, majd az egész falura kiterjednek és Európa legellentmondásosabb évtizedeit hozzák magukkal? Mit jelent a hit, az összetartás, hogyan birkózik meg a sorozatos megpróbáltatásokkal egy közösség? Generációk és világok ütköznek egymással egy egyre forrongóbb és labilisabb időszakban, amelyben személyes dilemmák és közéleti változások menthetetlenül fonódnak egymásba, és egyre nehezebb letisztult dallamot kicsalni a hegedűből...Rendező: Horváth Csaba

Szereplők: Szabó Tibor Bálint Éva Nagy-Bakonyi Boglárka Herman Flóra Mari Dorottya Csonka Szilvia Gyulai-Zékány István Hajdu Péter István Sipos László Márk Orosz Róbert Szerémi Zoltán Nagy Cili Németh Judit Domokos Zsolt Antal D. Csaba Horváth Ákos Kelemen Zoltán Balogh János Némedi Árpád Keller Dániel

Bemutató: 2023. december 8., péntek, Színházterem
A Hegedűs a háztetőn bemutatását a Music Theatre International (www.mtishows.eu) és a Theatrum Mundi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) között létrejött megállapodás tette lehetővé. 

 A Weöres Sándor Színház minden változtatás jogát fenntartja.