ugrás a tartalomra

Kaszás Attila -díjra jelölték Nagy Cilit

2023. október 26.
November végéig lehet szavazni a díj hivatalos oldalán a jelöltekre.
Október 26-tól lehet idén szavazni a Kaszás Attila-díj 2023. évi jelöltjeire: Nagy Cilire, a Weöres Sándor Színház, Csankó Zoltánra, a Győri Nemzeti Színház, Fehér Lászlóra, a Forte Társulat és Fila Balázsra, a József Attila Színház jelöltjére. A szavazatok egészen november 30-a éjfélig adhatóak le a díj hivatalos oldalán, a www.kaszasattiladij.hu oldalon. 

Idén összesen 41 társulat tartotta érdemesnek egy-egy tagját a díjra. A Weöres Sándor Színház társulata Nagy Cilit jelölte az elismerésre. 
A jelöltek maguk választották ki azt a négy jelöltet, akik a  Kaszás Attila-díj 2023-as harmadik, közönségszavazásos fordulójába jutottak. 
Őket a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Petőfi Kulturális Ügynökség 2023. október 26-án mutatta be egy sajtótájékoztatón.

A Kaszás Attila-díj az elmúlt 15 évben  jelentős ismertséget vívott ki magának – nemcsak azért, mert az elismeréssel minden évben a legkiválóbb művészeket díjazták, hanem azért is, mert a szakma és a közönség évről évre közösen választja ki a díjazottat. A díj a magyar nyelven játszó színművészek elismerésén túl Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja, hiszen a fiatalon elhunyt színművész mindig komoly szerepet vállalt társulatainak közösséggé formálásában.

Gratulálunk Nagy Cilinek a jelöléshez!  Aki szavazatával szeretné támogatni színművészünket  itt tudja megtenni!