ugrás a tartalomra

FILTER - Enyedi Zsuzsanna kiállítása a színházban

2023. november 24.
A számítógépes képalkotás egyik alapeleme, a filter adta a címet Enyedi Zsuzsanna kiállításához. Az elektrográfiával dolgozó szombathelyi képzőművész tárlata december 8-án, a Hegedűs a háztetőn premierje előtt nyílik a színház aulájában.
Enyedi Zsuzsanna képzőművész lesz a következő kiállító a Weöres Sándor Színház aulájában. Az egészen különleges technikával készült  elektrografikákból álló tárlatát Oroszy Csaba nyitja meg. 

Enyedi Zsuzsanna így vall alkotói munkájáról: 

"A 2000-es évek elejétől készítek saját fotó vagy film “nyersanyagú” munkákat, viszonylag nagyméretű számítógépes printeket. Maga a technika gyors, vagy gyorsabb tud lenni, abban az esetben, ha van ötleted és képanyagod hozzá. Fontos, hogy számtalan visszatáncolási lehetőséget ad, míg rá nem bólintasz, hogy ezt akartam. Azt gondolom, ezért ragadtam le ennél a technikánál, mert nincs görcs, minden visszavonható, játszhatok.
Témaválasztásomban főleg az egyéni lét problémáira, élményeire, emlékekre fókuszálok, de vonz néhány művészetelméletet érintő vizsgálódás is. Sokszor, csak van egy fotó, amit tovább kell gondolnom. Változtatnom kell rajta, míg közlendője nem lesz, s amíg érdekel. 
A kiállítás címét adó filter a számítógépes képalkotás egyik alapeleme, de olyan értelemben is szeretném használni, mint saját szűrőt, melyen keresztül értelmezem világunkat."
(www.enyedizsuzsanna.hu) 

Filter
Enyedi Zsuzsanna kiállítása
2023.12.08. 18.00; Weöres Sándor Színház, aula
Megnyitja: Oroszy Csaba, képzőművész

A kiállításmegnyitóra a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!