ugrás a tartalomra

Színházi ajándékbérlet - december 20-ig tart az akció

2023. november 30.
Kiss Mari kezdeményezése nyomán mozgalom született. A színházi ajándékbérletek egy része családokhoz került, de iskolák, civil szervezetek, valamint a kórház ápolási osztályai is kaptak színházi élményt ajándékba.

Kiss Mari, Jászai Mari-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház örökös tagja ötlete nyomán Dr. Nemény András Szombathely-, Huszár Gábor Szentgotthárd város polgármestere és Szenkovits Péter újságíró újszerű kezdeményezéssel állt elő még az évad elején: karitatív céllal színházbérleteket vásároltak a Weöres Sándor Színházban, felajánlásukkal pedig ösztönözni szerették volna a megye elöljáróit, polgármestereit, vállalkozóit és mindazokat, akik – egy vagy több színházbérlet megvásárlásával – színházi élményekhez juttatnának másokat és egyben támogatnák a Weöres Sándor Színházat.

Ajándék bérlet - sajtótájékoztató fotó: Mészáros Zsolt
Huszár Gábor és Kiss Mari 

Az akcióhoz időközben magánszemélyek, civil szervezetek, cégvezetők csatlakoztak, így szép számmal gyarapodott a Weöres Sándor Színház ajándékbérleteseinek száma. Volt, aki megnevezte az ajándékozottat, így került például szabadbérlet a Nárai iskolába, a Művészeti- és a Bolyai Gimnáziumba,  szombathelyi idősek otthonába és az Aranyhíd Nevelési Központba, de Harasztifalu önkormányzata is kapott, Szentgotthárdon a Pannon Kapu Kulturális Egyesület részesült ajándékbérletben. Aki nem nevezett meg ajándékozottat, azokat a bérleteket a Markusovszky kórház ápolási osztályain dolgozók kapták meg.

 Az akció még nem zárult le, ajándék Szabadbérletet 2023. december 20-ig lehet vásárolni a Weöres Sándor Színház Közönségszolgálati- és Jegyirodájában.  A Szabadbérlet ára 17.000 Ft, minden műsoron lévő saját előadásunk közül öt előadás tekinthető meg vele 2024. júniusig.


Részletes információ:

Közönségszolgálat- és Jegyiroda

9700, Szombathely, Király utca 11.

+36 94 318 738 jegy@wssz.hu

Nyitvatartás: hétköznapokon 9-17 óráig.