ugrás a tartalomra

Filter – első alkalommal nyílt tárlat elektrográfiákból színházunkban

2023. december 12.
Enyedi Zsuzsanna, szombathelyi képzőművész kiállítása február végéig tekinthető meg színházunk aulájában.

A Hegedűs a háztetőn előadásunk premierje előtt nyílt meg Enyedi Zsuzsanna FILTER című kiállítása a Weöres Sándor Színház aulájában.

A megjelent vendégeket Tóth András, a színház gazdasági igazgatója köszöntötte. Kiemelve, hogy a közönség és a színház egymásra talált, telt házakkal futnak előadásaink, így nagy öröm kimondani, hogy február végig több, mint 16.000 ember láthatja Enyedi Zsuzsanna kiállítását. Amely több szempontból is aktuális és friss, hiszen a képzőművészet ezen ága még nem jelent meg kiállítóterünkben, másrészt az egyik alkotást épp a Hegedűs a háztetőn ihlette meg.


FILTER - Enyedi Zsuzsanna kiállítása a színházban / Hornyák Emőke
Enyedi Zsuzsanna tárlatát Oroszy Csaba, pályatárs képzőművész nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta:

„Enyedi Zsuzsanna, magamutogatástól mentes, ugyanakkor az alkotó folyamatai során felmerülő kérdéseit határozottan, megkerülés nélkül feltáró tiszta válasz kereső képzőművész, nyitott-dinamikus személyiség: aki a csendes visszafogottság védernyője alól tűpontos megfigyeléseit akár humorral, ironiával át tudja hatni...."


FILTER - Enyedi Zsuzsanna kiállítása a színházban / Hornyák Emőke


Az elektrográfia egy viszonylag új, különleges képzőművészeti műfaj. A kifejezés azokat a művészeti alkotásmódokat jelöli, melyek esetében az alkotók elektromos eszközök (fénymásoló, fax, számítógép stb) felhasználásával hoznak létre műtárgyakat.

A FILTER című kiállítás 2024. február 22-ig látogatható színházunkban. (A meghirdetett  előadásaink előtt 1 órával nyit ki az épület.)