ugrás a tartalomra

Jubileumi előadásnak indult, sikerszéria lett a Karácsony a Porondon

2023. december 20.
A Szombathelyi Kötélugró Klub és a Weöres Sándor Színház közös karácsonyi varieté műsora nagy sikernek örvend. Idén harmadik alkalommal tűztük műsorra és teljes telt ház előtt játsszuk a Karácsony a Porondon előadást.
A 25 éves Szombathelyi Kötélugró Klub jubileumi karácsonyi gálaestjének indult 2021-ben a Karácsony a Porondon. Látványos show és akrobata elemek, kötélugrás, karácsonyi jelmezek és karácsonyi történet. Szabó Tibor színházigazgató állt Füle Magdolna és Bánhegyi Attila, a Kötélugró Klub vezetőinek kezdeményezése és ötlete mellé.



Már az első alkalommal is nagy volt az érdeklődés, így évről évre bővült a fellépők sora és az előadásszám is. Idén több, mint kétezren láthatják a színházunkkal közös karácsonyi revü műsort.
Érdekesség, hogy a közel 40 fellépő többsége szombathelyi, Orosz Róbert és Szabó Róbert Endre színészeink közreműködése mellett, a három manó, Baumgartner Luca, Halmosi Dézi és Nagy Lotti, nemzetközi sikerekkel is büszkélkedő kötélugrók köré épül a történet.


Tóth Dániel magánénekes élőben énekel és az előadók nagy része a Szombathelyi Kötélugró Klub egykori és jelenlegi növendéke. Olyan nagy múltú szombathelyi társ egyesületek képviselői is jelen vannak, mint a Savaria Táncsport Egyesület vagy épp a Westside TSE. Az előadóművészek közül Söre Péter BMX és karika száma kápráztatja el a nagyérdeműt, és a Budapesti Artistaképző egy-egy növendéke is megmutatja tudását a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán.
 

A hétfő esti előadáson tiszteletét tette a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ munkatársa Horthy Andrea, aki a kitüntető hivatalos partneri oklevelet adta át a Szombathelyi Kötélugró Klubnak.



Karácsony a Porondon 2023.

Karácsony a Porondon

-karácsonyi varieté-

Varázslatos karácsonyi hangulat, látványos revüműsor: immár 3. alkalommal látható a Szombathelyi Kötélugró Klub és a Weöres Sándor Színház közös ünnepi gálaestje. Látványos artista elemek, légtornászok, táncos- és zenés produkciók, Manóapó, Manótanonc, Kismanók valamint az Éjkirálynő közreműködésével.  

Szereplők:

Manóapó: Orosz Róbert, színművész

Manótanonc: Szabó Róbert Endre, színművész

Manók: Nagy Lotti, Baumgartner Luca, Halmosi Dézi, kötélugrók

Grincs: Vincze Csaba, Westside TSE

Ének: Tóth Dániel, magánénekes

Éjkirálynő: Pünkösti Mimi/Nagy Blanka artista növendékek, Baross Imre Artistaképző Intézet Budapest

Tükörtánc: Nardai Sarolta, Kumar Karina 

Remete: Söre Péter, előadóművész

Hókirálynő: Varga Flóra, kötélugró

Babák: Major Szilvia, Nardai Sarolta, Varga Flóra, kötélugrók

Télanyó és kobold: Papp Virág artista növendék, Baross Imre Artistaképző Intézet, Budapest

Hullahoppos lány: Iryna Maiboroda artista növendék, Baross Imre Artistaképző Intézet, Budapest

Rénszarvasok: Horváth Sára, Simon Emma, Nagy Maja, Beke Jázmin, Biczó Hédi, Kiss Dénes Bori, Fehér Léna, Ringhoffer Eszter, Szakos Júlia, kötélugrók

Táncospár: Benke Barnabás és Kirchknopf Lola, a Savaria TSE szólistái

Kislány: Nagy Lola, kötélugró

Kobold: Horváth Lara, kötélugró

Hóemberek, fenyők: Baumgartner Sára, Pásztorházi Emma, Fritz Viktória, Horváth Lara, Szentgyörgyvölgyi Zora, Nagy Lola, kötélugrók

A videón szereplő kislány: Balogh Mara

Alkotók:

Koreográfus, karika műsorszám: Szabó Viktória, Polever Stúdió

Designer: Lőrinczy Laura

Koordinátor: Bánhegyi Attila

Ügyelő: Győrvári Eszter/Pados Bernát

Hangosítás: Simon József Zoltán

Világítás: Kiss Zoltán/ Németh Tibor/ Herter Zoltán

Vetítés: Horváth-Toki Tibor 

Rendezőasszisztens: Papp-Ionescu Dóra

RENDEZŐ, KOREOGRÁFUS: Füle Magdolna

 

Személyes jegyvásárlás esetén Jegyirodánkban kedvezményes családi jegy is váltható: két felnőtt és két gyermek részére 11.900 Ft-ért.