ugrás a tartalomra

A legjobb férfi szereplő különdíját kapta a Kutyabaj a MostFeszt-en

2024. március 25.
A jubileumi 10. MostFeszt záró versenyelőadása volt a Kutyabaj. Telt ház előtt mutatkozott be a kortárs dráma Tatabányán, az előadást közönségtalálkozó követte. A zsűri megosztva a legjobb férfi szereplőnek járó díjat ítélte oda László Gáspárnak, Hajdu Péter Istvánnak és Kuttner Bálintnak.

A MOST fesztivált - MOnodráma és Stúdiószínházi Fesztivál 2024. március 20 - 24. között rendezték meg idén a tatabányai Jászai Mari Színházban. A fesztivál egyben próbatétel is, hiszen a válogatott versenyelőadásokat szigorú zsűri pontozza.

Ezúttal a programban 5 monodrámát és 5 stúdiószínházi előadást, illetve versenyen kívül egy „zenés életpróbát” ( El!Karádyáda, Szombathelyen 04.29-én lesz látható Fullajtár Andrea Karády estje) láthatott a közönség. A fesztivál célja megmutatni valamit abból a sokszínűségből, ami a vidéki, a határon túli és a független társulatok alkotóinak munkáját jellemzi. 

MostFeszt-en a Kutyabaj / Fotosps - Sipos Zoltán


Színházunk a Kutyabaj előadással nevezett a fesztiválra, amely az előválogatón túljutva bekerült a versenyprogramba. A MostFeszt zárónapján telt ház előtt, nagy sikerrel mutatkozott be az előadás, amelyet közönségtalálkozó követett.  Samuel Bailey díjnyertes darabja, amely a fiatalkorúak börtönében játszódik, egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza. Az előadást Horváth János Antal rendezte és fordította. Szereplők: Csonka Szilvia, Hajdu Péter István, László Gáspár, Kuttner Bálint. A kortárs angol darab hazai ősbemutatója 2023. áprilisában volt a Weöres Sándor Színházban. Az előadást a Füge Produkcióval közösen vittünk színre.

A MOST FESZT 2024 során a meghívott versenyelőadások zsűri előtt mérethetik meg magukat. A háromtagú zsűriben Dohy Balázs, rendező, dramaturg, Molnár Zsófia, szerkesztő, kritikus, műfordító és Zsurzs Kati, színésznő foglaltak helyet. A közönségzsűri tagjait a szervezők a fesztivál 10 előadásos bérletét megvásárló  nézők közül sorsolják ki.

Kutyabaj / Mészáros Zsolt

 
A Fesztivált követően hétfőn kihirdették a versenyeredményeket! 
A Legjobb alakítás különdíját megosztva nyerte a MostFeszt-en a Kutyabaj előadásunk három férfi főszereplője!
Az indoklás szerint a KUTYABAJ című előadásban a dramaturgiailag kihangsúlyozott három férfi főszereplőt alakító LÁSZLÓ GÁSPÁR, HAJDU PÉTER ISTVÁN és KUTTNER BÁLINT, a rabsors megjelenítésében nyújtott összjátékáért megosztva kapta az elismerést!

A Weöres Sándor Színházban legközelebb 2024. 04.10. 15.00 órakor lesz látható a Kutyabaj
Online jegyvásárlás

Samuel Bailey: Kutyabaj

Kutyabaj fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-
Fordította: Horváth János Antal

Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nem csak a saját életükért, hanem a gyermekükért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ? Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

Rendező: Horváth János Antal

Szereplők: László Gáspár m.v. Hajdu Péter István Kuttner Bálint m.v. Csonka Szilvia

A Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója. A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közötti különleges megállapodás révén kerül színre.