ugrás a tartalomra

Szerémi Zoltán örökös tag, Domokos Zsolt az évad legjobb színésze és a közönségdíjas is

2024. június 2.
A színház legrangosabb szakmai elismeréseit adta át a Holdbeli csónakos díjátadó gálán vasárnap: „Holdkaréj” támogatói díjban részesült a BPW-Hungária Kft. Az évad legjobb színésze és a közönségdíjas is Domokos Zsolt lett, a legjobb háttérdolgozó Ostyola Zsuzsanna rendezőasszisztens, és a színház örökös tagjává választotta Szerémi Zoltánt.

„Holdkaréj” -támogatói díj BPW-Hungária Kft.

A Weöres Sándor Színháznak szinte kezdetektől mecénása a BPW-Hungária Kft. A kapcsolat még Brumbauer Józseffel indult és az ügyvezetői pozícióban őt váltó Mándli Péterrel folytatódott. Irányításuk alatt világszínvonalú, egyedi futóműgyártó bázis alakult ki Szombathelyen és a töretlenül fejlődő, 1600 főt foglalkoztató szombathelyi cég, immár 15 éve biztos támasza a színháznak. Ezért a Weöres Sándor Színház első alkalommal adományozta a BPW-Hungária Kft-nek a „Holdkaréj” támogatói díjat. Az emlékplakettet Mándli Péter ügyvezető igazgató vette át Szabó Tibor színházigazgatótól.

Holdbeli csónkas díjátadó gála 2024. / Mészáros Zsolt


Közönségdíj 2024. - Domokos Zsolt

Májusban két héten át szavazhattak nézőink az évad legjobb színészi teljesítményére. Szép számmal érkezett voks a színház aulájába és a jegyirodába kihelyezett szavazóládába, de online, a színház honlapján is sokan voksoltak. Az összegyűjtött szavazatok alapján a 2023/2024-es évadban a közönségdíjas Domokos Zsolt, színművész lett.  A közönségdíjasnak járó oklevelet és jutalmat a díj támogatója nevében Kovács Tamás, a Falco ZRT. PR vezetője adta át.

Holdbeli csónakos Az évad legjobb színésze 2024. - Domokos Zsolt

Domokos Zsolt nemcsak a közönség szavazatai alapján lett a legjobb.  Az évad legjobb színésze szavazáson a Weöres Sándor Színház színművészei is őt találták a legjobbnak, így 2024-ben a Holdbeli csónakos – Az évad legjobb színésze elismerést Domokos Zsolt vehette át Mándli Pétertől, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatójától.

 

Holdbeli csónakos  Az évad legjobb háttérdolgozója 2024 - Ostyola Zsuzsanna

Az évad legjobb háttérdolgozója szavazáson a színház közel 80 munkatársa szavazott. A díj legfőbb kritériuma a saját szakterületen az évadban nyújtott kiemelkedő szakmai teljesítmény volt. A díjazott Ostyola Zsuzsanna, rendezőasszisztens lett, akinek az elismerést Németh József, az OTP Bank Dunántúli régió ügyvezető igazgatója adta át.

 

 

 

Örökös tag – Szerémi Zoltán

Jordán Tamás és Kiss Mari után 2024-ben a Weöres Sándor Színház a komoly sikerekben gazdag művészi pályája, a szombathelyi színházi életben az elmúlt 16 évben folyamatosan mutatott kiemelkedő mesterségbeli teljesítménye, példamutató alkotói habitusa és etikus művészi magatartása elismeréseként örökös tagjává választotta Szerémi Zoltánt!

 



A gálaesten társulatunk minden tagja fellépett. A nemrégiben elhunyt Tompos Kátya emléke előtt is tisztelegtek színészeink. Az esten külön köszöntötte Szabó Tibor igazgató Falusi Anikó korrepetítort, aki különösen nagy munkát végzett a zenés évadban. A gálán felléptek a JátsszMa diákstúdió tagjai is, a műsorvezetést Nagy Cili és Antal D. Csaba színművészek vállalták, a rendező Sipos László Márk volt. 
Köszönet  a zenekarnak, az összes háttérben dolgozó munkatársnak és külön köszönet a támogatóknak a BPW-Hungária Kft-nek, az OTP Bank-nak és Falco Zrt-nek és Veres Gábor szobrászművésznek!
A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!