ugrás a tartalomra

Határvonalak Színházi Fesztivál - képgaléria

2024. június 3.
Május utolsó és június első két napján rendezte meg a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált. Nyolc előadás, négy kiállítás és pezsgő szombathelyi színházi élet a mérleg.
Második alkalommal rendezte meg színházunk a színházművészet sokszínűségét bemutató Határvonalak Színházi Fesztivált.  2024. május 30-június 02. között nívós vendégelőadások, irodalmi és képzőművészeti kísérő programok várták a közönséget.
A nyitó napon Egy tojásból minden lehet – jelenetek Örkény István egyperceseiből; a JátsszMa diákstúdió előadása volt látható a Stúdiószínpadon.
Vecsei H. Miklós – Szabó Balázs: Füst a szemében – Cseh Tamás-est a Nagyszínpadon és Fű, fa, füst címmel Weöres Sándor költészetről beszélgetett Dr Fűzfa Balázs Juhász Annával valamint Szíjj Ferenc, Fehér Renátó és Szauer Ágoston szombathelyi kötősédű költőkkel, írókkal. 
Az aulában Kovács Nóra és Poprócsi Barnabás, szombathely alkotók pop up kiállítása nyílt meg. 



A fesztivál második napján Legyetek szerencsések! címmel fergeteges  táncszínházi előadást láthatott a nagyérdemű a Fitos Dezső Társulattól a Színházteremben, majd azt követően a Fekete-fehér című monodrámát tekinthették meg Göttinger Pál előadásában a Stúdiószínpadon. 
Az aulában Zugor Krisztina, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákjának munkáiból nyílt pop up kiállítás. 


A szombati napon Horváth Csaba, művészeti tanácsunk tagjának rendezését láthatta a Márkus Emília terem közönsége: az Akár akárki  című drámát a Forte  Társulat előadásában. Majd A vége , a Radnóti Miklós Színház vendégjátéka volt látható Nagy Péter István rendezésében a Nagyszínpadon. 

Az aulában a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanárainak munkáiból nyílt kiállítás, amely június 14-ig tekinthető meg.


A fesztivál zárásaként rendezte meg színházunk a Holdbeli csónakos díjátadó gálaműsort, amelyen a Weöres Sándor Színház legrangosabb szakmai elismeréseit adtuk át. Az aulában színházunk tavaszi esélyegyenlőségi plakátkampányának teljes anyagát állítottuk ki. 




Köszönjük az előadóknak, társulatoknak és kiállítóknak illetve  a fesztivál közel 1300 nézőjének a részvételt!


A Határvonalak Színházi Fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre és az Érezd Szombathelyt programsorozat része volt.