ugrás a tartalomra

Hárman a padon

premier: 2022. május 14.
Egri Márta, Benedek Miklós és Gálvölgyi János szereplésével az Orlai Produkció vendégjátéka a Weöres Sándor Színházban. .

HÁRMAN A PADON

2 óra egy szünettel

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél... lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál... barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.

SZEREPLŐK
Benedek Miklós(Luigi Lapaglia)
Gálvölgyi János(Bocca Libero)
Egri Márta(Ambra)

Alkotók: 
Író Aldo Nikolaj
Fordító Sz. Nagy Magda
Díszlettervező Ondraschek Péter
Jelmeztervező Cselényi Nóra
Plakáttervező Csáfordi László
A rendező munkatársa Skrabán Judit

Rendező Göttinger Pál
Producer Orlai Tibor
szerző: Aldo Nicolaj
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.