ugrás a tartalomra

A Hrabal-galaxis pillanatképei

premier: 2021. december 29.
A különböző akvarelleket, táblaképeket, szobrokat, térplasztikákat, rendhagyó diákat, az alkotók által közösen létrehozott objekteket felvonultató tárlat az elmúlt években az ország több városában volt látható. Ezúttal a Weöres Sándor Színházban.

A HRABAL-GALAXIS PILLANATKÉPEI

A Bohumil Hrabal életét, művészetét földolgozó, értelmező, alkotói válaszokat megfogalmazó kiállítást Asztalos Tamás muzeológus-író, Odler Zsolt fotóművész és Ladócsy László festőművész alkotta és mutatta be 2005-ben Aszódon, a Petőfi Múzeum Galériájában. Később csatlakozott hozzájuk Hagymásy András kocsmográfus, Fedinecz Atanáz festőművész, Monori Sebestyén és Kocsis Balázs szobrászművész, illetve a kiállítás anyaga kiegészült Bakos István Hrabal relikvia-gyűjteményével, valamint a nemrég elhunyt Sebestyén Sándor szobrászművész Hrabal-ihlette alkotásaival, amiket a művész lánya ajánlott föl édesapja hagyatékából.

A különböző akvarelleket, táblaképeket, szobrokat, térplasztikákat, rendhagyó diákat, illetve az alkotók által közösen létrehozott objekteket felvonultató tárlat pedig vándorkiállítássá nőtte ki magát: az elmúlt években az ország több városában volt látható, és most tizenharmadik helyszínére, a Weöres Sándor Színházba is megérkezett, hogy a Szigorúan ellenőrzött vonatok premiere napján a szombathelyi közönség előtt nyissa meg kapuit.

 

Köszöntőt mond: Jordán Tamás

Megnyitja: Michal Černý, a budapesti Cseh Centrum igazgatója

 

Időpont: 2012. október 5., 18.30 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, első emeleti előtér

A belépés díjtalan.

Megtekinthető: november 9-ig

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

A Hrabal-galaxis

Kiállítás: fotók, szobrok, galambok között vezet az út a Hrabal-előadásra