ugrás a tartalomra

A Kulturális Örökség Napjai

premier: 2021. december 29.
A Weöres Sándor Színház idén csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz: szeptember 15-én 11 és 13 órától épületbejárásra várjuk az érdeklődőket, akik a készülő előadások próbáira is bepillanthatnak.

A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI

Az Európa Tanács védnökségével már negyvennyolc országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő örökségi napokat.

A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa a szellemi örökségre, az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során Magyarországon is sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt.

A Kulturális Örökség Napjai programsorozatához csatlakozva az ország legújabb színháza, a szombathelyi Weöres Sándor Színház is betekintést enged a színfalak mögé.

Az érdeklődőket szeptember 15-én 11 és 13 órától épületbejárásra várjuk, amely végén a készülő bemutatók - Molnár Ferenc: Játék a kastélyban, illetve Bohumil Hrabal: Szigorúan ellenőrzött vonatok - próbáira is bepillanthatnak. Gyülekező a színház aulájában, a fenti időpontokban.

A részvétel díjtalan.