ugrás a tartalomra

A szavakkal kergetőző költő

premier: 2021. december 29.
A kiállításon képet kapunk Weöres Sándor szombathelyi kapcsolatairól, a városhoz kötődő élményeiről, a hozzá köthető emlékhelyekről.

A SZAVAKKAL KERGETŐZŐ KÖLTŐ

Weöres Sándor centenáriumi kiállítás és konferencia megnyitója

A konferenciához kapcsolódó kiállításon képet kapunk Weöres Sándor szombathelyi kapcsolatairól, a városhoz kötődő élményeiről, a hozzá köthető emlékhelyekről. A fényképek és a dedikált könyvek mellett ízelítőt kapunk azokból a levelekből, amelyeket egykori osztálytársaival, tanáraival, nemzedékének kiemelkedő képviselőivel váltott. Megismerkedhetünk a költő világokat teremtő képzeletével: azokkal a rajzokkal, térképekkel, népszámlálási táblázatokkal, amelyeket a II. világháború idején vetett papírra.

A kiállításon bemutatott Weöres Sándor-kéziratokat, - rajzokat, - térképeket és egyéb dokumentumokat a Vas Megyei Levéltár, a dedikált kötetek, képeslapok és fényképek másolatait S. Pável Judit, Kocsis Zsolt, Tóth Bálint, illetve az elmúlt években elhunyt barátok, ismerősök: Takács Jenő, Pasteiner Éva, Simon Istvánné, Papp Oszkár, dr. Palkó István és dr. Kuntár Lajos bocsátották rendelkezésünkre, akiknek ezúton mondunk köszönetet.

Kurátor: Lőcsei Péter

Megnyitja: dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

Időpont: 2013. április 26. 15 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, aula