ugrás a tartalomra

A színházba látogatott Lévai Anikó

2012. január 21.
Lévai Anikó pénteken Jordán Tamás meghívására a Női Vállalkozó Klub vendégeként látogatott el a Weöres Sándor Színházba.

- Na, ezt nem hittem volna! - idézte egy legendás történet csattanóját Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója a próbateremben, utalva arra a Prima Primissa díjátadó gálaműsoron folytatott beszélgetésre, amelynek során szombathelyi látogatásra invitálta Lévai Anikót. Ő pedig nemcsak igent mondott, de be is tartotta az ígéretét, így pénteken a Vállalkozói Központ égisze alatt működő Női Vállalkozó Klub tagjai közelebbről is megismerhették a miniszterelnök feleségét, az öt Orbán-gyermek édesanyját. Akire Trokán Péter is kíváncsi volt. Lévai Anikó meg is jegyezte: a nővérei nagyon fogják irigyelni, ha elmeséli nekik, hogy találkozott nagy kedvencükkel.

- Rendes uram van, és megkímél - adta meg a hivatalos választ Lévai Anikó, amikor az igazgató arról faggatta, minek köszönheti, hogy az öt gyermek, a rengeteg munka és elfoglaltság mellett is jó formában van. A beszélgetés során aztán kiderült, hogy öt gyermeket nevelni egyszerűbb, mint egyet vagy kettőt. A gyerekek ugyanis egymást nevelik, és a szigorú napirendhez kötött Orbán-csemeték is kialakították a maguk igazságos világát.

- Maga tényleg földmérő? - kérdezte csodálkozva Lévai Anikó vendéglátóját, de kiderült, több kérdésre is szeretne választ kapni szombathelyi látogatása során. (Az egyik, hogy hol született valójában Szent Márton: Szombathelyen vagy Pannonhalmán?)

A beszélgetés során Lévai Anikó szolnoki gimnazista éveiről, az akkoriban virágkorát élő szolnoki színház előadásairól, a kisvárosok szerethető, biztonságot adó miliőjéről, a karitatív munkáról és természetesen a főzésről, a finom ételekről is szó esett.

szerző: Vas Népe (szerző: Nagy Ildikó, fotó: Szendi Péter)
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.