ugrás a tartalomra

Ádámok és Évák Ünnepe (felhívás középiskolásoknak)

2021. szeptember 24.
Egy izgalmas színházi játékra hívunk Benneteket!

Kedves középiskolások!

Egy izgalmas színházi játékra hívunk Benneteket!

A neve: Ádámok és Évák Ünnepe.

Az ötlet a Szolnoki Szigligeti Színháztól ered, amelynek az évekkel ezelőtt indított kezdeményezése mára már országos mozgalommá fejlődött.

A program menete:

A játékban részt vevő iskolai csoportok között október hónapban kisorsoljuk Az ember tragédiája színeit. Minden csapat – ami lehet egész iskolai osztály vagy néhány osztálytárs, színjátszó csoport, baráti társaság, vegyes évfolyamból válogatott csapat, stb. – elkezdi a felkészülést a neki jutott részből (esetleg részekből). Egy iskolából több csapat is jelentkezhet.

A próbafolyamat az iskolákban zajlik a tanárok és a színházi mentorok segítségével. Az alkalmi társulatok tehát színészek, drámatanárok támogatásával készülhetnek, ha ezt igénylik. Az előadandó szín bemutatásának nincs semmilyen formai megkötése, a csoportok fantáziájára bízzuk, hogy milyen színpadi megvalósításban gondolkodnak.

Kérjük, hogy a produkció ne legyen hosszabb 10 percnél!

Az esetleges díszleteket, jelmezeket, kellékeket a csoportok maguk találják ki. Ám szükség esetén a színházi öltöztetőktől, díszítőktől kis segítséget kaphatnak!

A világítást, a hangosítást a színházi szakemberek végzik.

A bemutató napján a színház egy napra átadja a nagyszínpadát a diákszínészeknek! A szereplők és felkészítők az előadásra meghívhatják családtagjaikat, társaikat és bárkit, akit csak szeretnének.

Ez a nap terveink szerint 2022. február 27-én jön el.

Az előadásokat szakavatott zsűri figyeli, amely a csoportokat a látottak alapján szakmai véleménnyel látja el.

Minden résztvevő csoport díjak várományosa!

 

Jelentkezés az alábbi linken található űrlap kitöltésével:

https://forms.gle/oBQAueqef5LcVDgE8

 

A színek kisorsolása: október 12-én 18.00 órakor (Krúdy klub) lesz, ahová csapatonként egy-egy felnőtt képviselőt várunk!

 

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

JátsszMa Színházpedagógiai Műhely