ugrás a tartalomra

Alibi - zenés-táncos kihallgatás másfél órában

premier: 2021. december 29.
A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan „alibit” gyártunk.

ALIBI - ZENÉS-TÁNCOS KIHALLGATÁS MÁSFÉL ÓRÁBAN

Alibi - zenés-táncos kihallgatás másfél órában

A Tünet Együttes előadása

A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan „alibit” gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos revü során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet. A produkció bemutatása óta jelentős hazai és külföldi karriert futott be.

A darab 2008-ban az Alternatív Színházi Szemlén elnyerte a fődíjat, a debreceni Deszka Fesztiválon a „legjobb humoros pillanatért” járó Forgács-díjat, 2012-ben A Tánc Fesztiválja fődíját Veszprémben, és nagy sikerrel szerepelt Helsinkiben a Savoy Teatteriben, a csehországi Hradec Královéban a Festival Theatre European Regions, valamint Bécsben a Mitteleuropäisches Theaterkarussel keretében.

Az előadás bemutatója a budapesti Thália Színházban volt, 2010-től pedig három évadon át szerepelt a Katona József Színház repertoárján.

 

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Furulyás Dóra, Gőz István, Kövesdi László, Szabó Márta, Szandtner Anna, Szász Dániel

Fény és díszlet: Szirtes Attila

Dramaturg: Peer Krisztián

Zene: Barna Balázs, Márkos Albert

Kosztüm: Bodnár Enikő

Koprodukciós partner: Thália Színház

 

További információ: www.tunetegyuttes.hu, facebook.com/thesymptoms

Időpont: 2013. október 20., 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Jegyár: 1.500 Ft