ugrás a tartalomra

Batang felé - beszélgetés a demenciáról az előadás után

premier: 2021. december 29.
A Batang felé című előadás után az időskori demenciáról beszélgetnek szakértőink, annak érdekében, hogy tisztábban lássunk ezzel a sok kérdést felvető betegséggel kapcsolatban.

BATANG FELÉ - BESZÉLGETÉS A DEMENCIÁRÓL AZ ELŐADÁS UTÁN

Sok idős ember életét megkeseríti a szellemi hanyatlás, a szerető családtagok pedig tehetetlennek érzik magukat, ám bármit megtennének, hogy a helyzet megváltozzon, vagy ne romoljon rohamosan.

A szellemi képességek kóros mértékű elvesztésével járó demencia világszerte súlyos problémát jelent. Európában több mint 7 millió, Magyarországon legalább 200.000 ember lehet közvetlenül érintett, az ápolásban résztvevő hozzátartozók érzelmi válságról, magas fokú stresszről számolnak be.

Létezik-e bármilyen lehetőség arra, hogy a demencia kialakulását megelőzzük, segít-e az egészséges életmód, és ha már jelentkeznek a tünetek, van-e rá orvosság? Mit tehet a hozzátartozó? Mit tesz a társadalom?

A Batang felé című előadás után az időskori demenciáról beszélgetnek tapasztalati szakértőink, annak érdekében, hogy tisztábban lássunk ezzel a sok kérdést felvető betegséggel kapcsolatban.

Gergó Judit újságíró, moderátor közreműködésével érdeklődő nézőink kérdéseire Vass Péter szociálpolitikus, dr. László Tamás pszichiáter és Pintérné Szakály Katalin diplomás ápoló válaszol.

 

Időpont: 2020. január 8. 20.45 órakor

Helyszín: Stúdiószínpad

A belépés ingyenes.