ugrás a tartalomra

Beszélgetés Zalán Tiborral

premier: 2021. december 29.
Vendégek: Zalán Tibor költő, Alexa Károly, az Életünk igazgató-főszerkesztője és Bokányi Péter, az Életünk főszerkesztő-helyettese. Házigazda: Jordán Tamás

BESZÉLGETÉS ZALÁN TIBORRAL

„Sokat írtak Zalánról, egy-két elemzést, értelmezést jómagam is megkockáztattam, nem sok olyan műve van, amit nem olvastam, és mégis – nehezen tudnám meghatározni alkotói természetét. Meghatározni valószínűleg nem is lehet, legfeljebb közelíteni hozzá, körülírásokkal próbálkozni. Magamagát mindig költőnek állítja, ha rákérdeznek, hogy… hát akkor a drámák és a hangjátékok, meg a regény, meg a tárcanovella, az esszé, a publicisztika? A hajdani „tipográfiai avantgárd” darabjai? Tudjuk, nem túl gyakori, ám nem is kivételes, ha egy szépíró minden műnemmel és számos műfajjal megpróbálkozik. És néha egészen egyenrangú remeklésekre is képes különböző terepeken. Zalán generációjából a szinte már műfajtalannak mondhatóan sokoldalú Géczi mellett talán csak Szőcs Géza igazán magabiztos a versben, a prózában és a színi-filmes formákban. De ő is persze költő mindenekelőtt.” – olvashatjuk az Életünk folyóirat 2011. szeptemberi különszámában, Alexa Károly és Bokányi Péter beszélgetésében.

A beszélgetés - Zalán Tiborral és Jordán Tamással kiegészülve - a Weöres Sándor Színház most készülő produkciója, a Hetvenhét című mesejáték kapcsán a színház Krúdy Klubjában folytatódik.

 

Időpont: 2011. október 19., 17 óra

 

Vendégek:

Zalán Tibor, költő

Alexa Károly, az Életünk igazgató-főszerkesztője

Bokányi Péter, az Életünk főszerkesztő-helyettese

 

Házigazda:

Jordán Tamás

 

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

A belépés díjtalan.