ugrás a tartalomra

Császárok napja: Septimus Severus - MEDIAWAVE társrendezvény

premier: 2021. december 29.
Kr. u. 193-ban a sokak által gyűlölt Julianus került Róma „trónjára”. Ellenfelei mindeközben Carnuntumban császárrá kiáltották ki az afrikai származású hadvezért, Septimius Severust.

CSÁSZÁROK NAPJA: SEPTIMUS SEVERUS - MEDIAWAVE TÁRSRENDEZVÉNY

Kr. u. 193-ban a sokak által gyűlölt Julianus került Róma „trónjára”. Ellenfelei mindeközben Carnuntumban császárrá kiáltották ki az afrikai származású hadvezért, Septimius Severust. A senatus azonnal közellenséggé nyilvánította az új katonacsászárt, aki erre seregével – ugyancsak azonnal – Rómába indult. A pannon vidék lakossága, köztük Savaria előkelőségei behódoltak a kolónián átvonuló afrikainak. A merész vállalkozás kétes sikere miatt azonban félelem és reszketés lett úrrá a térségen. Okkal tartottak attól, hogy elkötelezettségükkel kivívják Róma haragját. Nehéz idők voltak. Az evésről persze legnagyobb félelmeik közepette sem feledkeztek meg.

Vendég: Dr. Katona Attila történész

Házigazda: Jordán Tamás

Szerkesztők: Duró Győző, Barták Balázs

 

Időpont: június 3., 19 óra

Helyszín: Krúdy Klub

Jegyár: 2.000 Ft

 

A MEDIAWAVE teljes programja innen letölthető.

 

SZOMBATHELYI JEGYÉRTÉKESÍTÉS
A fesztivál ideje alatt az AGORA – Savaria Filmszínházban működő fesztiválközpontban (Mártírok tere 1.), valamint az egyes zenei programokra, illetve Béres Márta: One-Girl show c. előadására kezdés előtt a helyszínen is.

A Weöres Sándor Színház társrendezvényeire a színház jegyirodájában (Király u. 11., tel.: +36-94/318-738, e-mail: jegy@wssz.hu), illetve a helyszínen válthatók jegyek.