ugrás a tartalomra

DVA + Penguin Sound System - MEDIAWAVE

premier: 2021. december 29.

DVA + PENGUIN SOUND SYSTEM - MEDIAWAVE

DVA (CZ) - experimental pop

Bára Kratochvílová - ének, klarinét, basszus klarinét, szaxofon, melodika, játékok
Jan Kratochvíl - gitár, benjo, loopok, beatbow, ének

A cseh akusztikus-elektronikus házaspár-duó 2006 tavaszán alakult. A „nemlétező nemzetek” folklórjára specializálódott DVA akaratán kívül is rávilágított a tangó, a kabaré, a cirkusz, a pop dalok, a konyha-beatbox vagy éppen a freakfolk hatására. Négy éves pályafutásuk alatt több mint 250 koncertet adtak Európa-szerte, miközben a Fonók címmel megjelent lemezük 2009. júniusára az összesített európai világzenei listán az 5. helyen szerepelt. Különlegességük, hogy gyakran kérik fel őket színházi előadások, PC játékok zeneszerzőinek, de
koncertjeik sem mondhatók mindennapinak: az ének-gitár mellett szaxofon, klarinét, melodika, gyermekzongora, és egyéb varázslatok is megtörténhetnek.

Időpont: június 10., 24:00

 

DJ ZÖLD aka Penguin Sound System TÜNDÉREK A TŰ ALATT (HUN)

A mai éjszakán a mostani kor bakelit kultúrájából azokat a zenéket játszom, amelyekben nők közreműködnek, vagy a női identitás kiérződik a zenében. A stílusok nem befolyásolnak, lehet az olasz drum ‘n bossa, Rosalia de Souza előadásában, japán nu jazz, Dee Dee Bridgewater énekével, vagy angol break beat a Backinivel, a német N.O.H.A. vagy a norvég Ralph Myerz zenéje. Természetesen a Vampyros Lesbos is felkerül a lemezjátszóra, mint Ákos Stefi, és kortársa Szirmai Márta is. A többi az est hangulatának megfelelően, majd spontán alakul.

Időpont: június 10., 01:30


Helyszín: Krúdy Klub

Jegyár: 1.000 Ft (mindkét előadásra érvényes)

 

A MEDIAWAVE teljes programja innen letölthető.

 

SZOMBATHELYI JEGYÉRTÉKESÍTÉS
A fesztivál ideje alatt az AGORA – Savaria Filmszínházban működő fesztiválközpontban (Mártírok tere 1.), valamint az egyes zenei programokra, illetve Béres Márta: One-Girl show c. előadására kezdés előtt a helyszínen is.

A Weöres Sándor Színház társrendezvényeire a színház jegyirodájában (Király u. 11., tel.: +36-94/318-738, e-mail: jegy@wssz.hu), illetve a helyszínen válthatók jegyek.