ugrás a tartalomra

Mit szeretne a Ráadás magazin?

2022. január 26.
A magyar nyelv értelmező szótára szerint a „ráadás”, a megegyezés szerinti mennyiségen felül ingyen biztosított pótlás, többlet. Esetleg valamely értéket, szolgáltatást, járandóságot meghaladóan adott illetve kapott, nem várt juttatás.

A magyar nyelv értelmező szótára szerint a „ráadás”, a megegyezés szerinti mennyiségen felül ingyen biztosított pótlás, többlet. Esetleg valamely értéket, szolgáltatást, járandóságot meghaladóan adott illetve kapott, nem várt juttatás. A színház, az előadó művészetek világában pedig a közönség kérésére műsoron kívül előadott szám, mutatvány.

A Ráadás kulturális magazin, a Weöres Sándor Színház hamarosan induló aloldala a fentiek szellemében szerkesztődik majd, töltődik meg rendszeresen friss tartalommal. Működtetője, a színház érdekeit képviseli, s annak közönségét kívánja kiszolgálni. Szöveges, fotós és mozgóképes anyagokkal, információkkal, amelyek nem a hivatalos honlap eddigi tartalmai helyett, hanem azokat kibővítve, színesítve jutnak el elképzeléseink szerint nemcsak a színház iránt érdeklődőkhöz, de lehetőleg mindenkihez. A Ráadás ráadásul nemcsak a színházról, a mi színházunkról szólna, de a város, a megye kulturális értékeiről, történéseiről, szereplőiről is, előtérbe helyezve a társművészeteket. Ez nem új dolog, a színház alapítása óta volt törekvése a mindenkori vezetésnek, hogy egyfajta fókuszként, igazodási pontként, túllépve a világot jelentő deszkákon, minden olyan térbe, közegbe eljusson, ahol a kultúra jelen van, és szerepet játszik.

A Ráadás kulturális magazin, ha lehet, még többet, még informatívabban, még látványosabban, még érdekesebben akkor minderről beszámolni. Ha az olvasók, felhasználók megtalálják a magazinban, amit keresnek, akkor a színház tervei szerint a továbblépés lehetősége is nyitva áll. Önálló weboldal, webtévé, nyomtatott időszaki kiadvány, és így tovább. Ez persze a jövő zenéje. Pontosabban a Ráadás ráadása.

szerző: Ráadás Magazin