ugrás a tartalomra

Évadzáró sajtótájékoztató performansszal

2021. június 18.
Szabó Tibor és Kelemen Zoltán performanszával kezdődött június 17-én a hagyományos, szezonzáró, új évadot ismertető sajtótájékoztató a Krúdy Klub teraszán. Balogh János, Nagy Cili, Németh Gyöngyi, Németh Károly is csatlakozott a színház részéről az eseményhez.

 

2021/2022-ES ÉVAD - BÉRLETES BEMUTATÓK

Jimmy Roberts - Joe DiPietro: Ájlávjú

- musical -

Nagyszínpad
Jegy ára: 4.000 Ft

Tehát a szerelem. Pofonegyszerű, és talán éppen ettől olyan nehéz, keserves és csalódásokkal tarkított. Néha egy egész élet sem elég ahhoz, hogy megértsük, megismerjük magunkat, a másikat, a szerelmet. Erről mesél Joe DiPietro és Jimmy Roberts darabja, melynek eredeti teljes címe nagyjából így fordítható: Szeretlek, tökéletes vagy, változz meg! Ebből talán világos, hogy a humornak kiemelt szerepet szántak a szerzők. A hozzávalók: férfi és nő, akikről Karinthy óta tudjuk, hogy nem érthetik meg egymást, hisz mind a kettő mást akar; a férfi nőt, a nő férfit. További hozzávaló: kellően hosszú élet. Mert a nagy tragikus szerelmeknek könnyű örök ragyogással tündökölni, de hogy van ez a családalapítás után, vagy lassan öregecskedő szingliként, középkorúvá válva, ne adj’ isten válófélben, vagy éppen egy a temetőben adódó spontán randin? A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legnehezebb, legfontosabb, vagyis legszerelmesebb pillanatait. Fülbemászó élőzenével, életkora szerint kinek több, kinek kevesebb ismerős élethelyzettel, öniróniával, de legfőképpen szeretettel, és makacs optimizmussal. Mert végül is szeretni, szeretve lenni jó.

Helyszín: Nagyszínpad
Bemutató: 2021. október 1.

Fordító: Fábri Péter
Díszlettervező: Romvári Gergely
Jelmeztervező: Pető Beatrix
Koreográfus: Cortés Tuna Sebastian Gábor
Korrepetitor: Falusi Anikó
Zenei vezető: Maronics Ferenc
Rendező: Harangi Mária

Szereplők:
Antal D. Csaba, Hajdu Péter István, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili

 

Jacques Audiberti: Árad a gazság

- színmű -

Márkus terem
Jegy ára: 3.800 Ft

„… egész narancsfa fogja a testedet betölteni” – ígéri az esküvő előtt álló lánynak. A kamaszkor és az asszonyi lét határán álló Alarica minden gondolata ekörül forog: szerelmes feleség és méltó királynő szeretne lenni egy hatalmas ország, Occident trónusán. A tisztaság, a hűség és az élet szeretete jegyében. Nyolc éve készül erre a pillanatra, idegen nyelven bifláz, tanul etikettet, nyugati protokollt, készíti lelkét a szeretett apától és a gyerekkorának megannyi emléket adó zúgó nyírfaligetektől való elválásra. Egy, kettő, három, négy…számolja álom nélkül a bárányokat utolsó szállásán, a fagyba, hóba dermedt határmenti szobában. És ekkor megdöngetik az ajtaját. Ki lehet az? – A király. A vőlegény! Aki idevágtatott lován, egyedül s lángolón, és ott hagyta a fellobogózott katedrálisban a legnagyobb bizonytalanságban az érseket, a dalegyleteket, a vérteseket, hogy neki rendeltetett szerelmét végre magához ölelje…

Így indul e fordulatokban és meglepetésekben szinte kifogyhatatlan hajnal…árad a gazság. Audiberti színműve „határ darab”: dráma és komédia, klasszikus és húsba maróan modern, költőien megmunkált nyelv és szabadszájúság határán. Pont annyira határán, mint gazság és igazság között az ,,i”.

Helyszín: Márkus Emília terem
Bemutató: 2021. október 15.

Díszlet- és jelmeztervező: Balla Ildikó
Dramaturg: Szokolai Brigitta
Mozgás: Herman Flóra
Zeneszerző: Kovács Adrián
Rendező: Kiss Csaba

Szereplők:
Balogh János, Bálint Éva, Jámbor Nándor, Kelemen Zoltán, Mari Dorottya e.h., Némedi Árpád, Orosz Róbert, Sipos László Márk e.h.

 

William Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit…

- a Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat közös produkciója -

Nagyszínpad
Jegy ára: 3.800 Ft

Shakespeare soha nem beszél mellé.

Ebben a történetben mindenki azt hiszi, hogy tudja mire vágyik. És mindenki téved. Egy herceg a szerelmével ostromol egy magányra vágyó grófnőt. De ahogy a mágnes két azonos vége taszítja egymást, a visszautasítás még több udvarlást gerjeszt, ami pedig még nagyobb ellenállást vált ki.

Szerencsére a viharban egy flotta hajótörést szenved. És ami balszerencse egynek, jószerencse egy másiknak. A tenger egy fiatal lányt vet a partra, aki pontosan ismeri saját vágyait, és a tisztánlátása a történet többi szereplőjének a sorsát is megváltoztatja.

Fordulatos, sziporkázó komédia, ami könnyedén beszél a legkomolyabb dolgokról, vágyakról és szerelmekről.

Helyszín: Nagyszínpad
Bemutató: 2021. december 3.

Díszlettervező: Kalászi Zoltán - Kiss Benedek Kristóf
Jelmeztervező: Benedek Mari
Zeneszerző: Dobri Dániel
Rendező: Horváth Csaba

Szereplők:
Csonka Szilvia, Dénes Emőke, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Horkay Barnabás (Forte), Horváth Ákos, Jámbor Nándor, Nagy Cili, Nagy-Bakonyi Boglárka, Pallag Márton (Forte), Sipos László Márk e.h., Szabó Tibor, Widder Kristóf (Forte)

 

Shakespeare a mellényzsebben

- Ez művészet? Kabaré! -

Márkus terem
Jegy ára: 3.800 Ft

Hét varjú gubbaszt a Pelikán Parkban. Egyikük felsóhajt.

- Kár!

Másikuk hozzáteszi:

- Kár!

Harmadikuk rávágja:

- Kár bizony, ne is mondd!

Mire felsikítanak a többiek:

- Ne beszéljünk közéletről, mert valaki még meghallja!

Mire gondoltak? Régen a divatra, korunkban a mainstreamre, 100 éve a panamára, ma a korrupcióra, akkoriban a szereposztódíványra, ma a Metoo-ra, anno a kabaréra, ma a kampányra és megvakarták a fejük búbját.

Helyszín: Márkus Emília terem
Bemutató: 2021. december 31.

Szerkesztette és színpadra alkalmazta: Kelemen Zoltán

Díszlettervező: Móri Csaba
Jelmeztervező: Csonka Szilvia
Konzulens: Kovács Blanka
Koreográfus: Ostyola Zsuzsanna
Rendező: Kelemen Zoltán

Szereplők:
Antal D. Csaba, Bálint Éva, Endrődy Krisztián, Horváth Ákos, Németh Judit, Orosz Róbert, Róbert Gábor, Szabó Róbert Endre, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán

 

Bartha Lajos: Szerelem

- színmű -

Nagyszínpad
Jegy ára: 3.800 Ft

„Most már mások az emberek. Ma már azt kérdik: miért élek. Azért, hogy boldog legyek. Boldog akarok lenni. Semmi más, csak boldog akarok lenni.” – mondja az egyik nővér. A nővérek hárman vannak. Három nővér boldog akar lenni. A három nővér szerelmes akar lenni. És nem csak várnak, hanem hajlandóak megvívni a harcot a szerelemért. Hajlandóak cselekedni a boldogságért.

Helyszín: Nagyszínpad
Bemutató: 2022. február 11.

Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Borbála
Dramaturg: Kovács Blanka
Zeneszerző: Horváth Dániel
Rendező: Nagy Cili

Szereplők:
Antal D. Csaba, Balogh János, Dénes Emőke, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Kelemen Zoltán, Nagy-Bakonyi Boglárka, Németh Judit, Orosz Róbert, Róbert Gábor

 

Voltaire: Candide

- pikareszk -

Márkus terem
Jegy ára: 3.800 Ft

Az ifjú Candide egy báró kastélyában él Vesztfáliában. Szerelmes Kunigundába. A ház orákuluma, Pangloss mester azt tanítja neki, hogy nincs okozat ok nélkül, és minden a lehető legjobban működik ebben a legeslegjobb világban. Az okok költőisége – vagyishogy Candide szerelme egy spanyolfal mögött tettekbe fordul, szükségszerűen maga után vonja a következmények prózaiságát, vagyishogy mindenekelőtt összevissza pofozzák, majd kezdetét veszi a kalandok sora.

Voltaire 1759-es klasszikus kalandregénye egyben filozófiai gúnyirat. Váratlan, szatirikus helyzetek sokaságában kérdőjelezi meg a leibnizi optimizmus felhőtlen valóságszemléletét és élesen rávilágít saját kora viszontagságaira. Voltaire szövegét Vinnai András adaptálja a Weöres Sándor Színház társulata számára.

Helyszín: Márkus Emília terem
Bemutató: 2022. március 11.

Voltaire alapján írta: Vinnai András

Díszlettervező: Schnabel Zita
Jelmeztervező: Pattantyus Dóra
Dramaturg: Bódi Zsófia
Sound design: Csizmás András
Zene: Dargay Marcell
Rendező: Nagy Péter István

Szereplők:
Domokos Zsolt, Endrődy Krisztián, Csonka Szilvia, Gyulai-Zékány István, Jámbor Nándor, Major Erik, Mari Dorottya e.h, Némedi Árpád, Sipos László Márk e.h., Szerémi Zoltán

 

ELŐBEMUTATÓ

Anton Pavlovics Csehov: Sirály

- színmű -

Látunk egy színésznőt, aki anya, de nem bírja elviselni, hogy fia sikeresebb nála. Látunk valakit, aki szerelmes, de érzését nem viszonozzák, ezért hozzámegy ahhoz, aki őt szereti, és ezzel aláírja saját élethosszig tartó boldogtalanságát. Valakit, aki csupán két dologhoz ragaszkodik az életében, a horgászathoz és az íráshoz, és ezzel nők szívét töri össze. Valakit, aki színésznő szeretne lenni, és nem veszi észre, hogy mi mindent áldoz be egy pillanat alatt hivatása oltárán.

Csehov tűpontos lélektani drámájában mindenki kicsit magára ismerhet. Erős szenvedélyek, félrement szerelmek, nagy fellángolások és kisülések kavalkádja a Sirály. A világ végén, egy vidéki házban a csend előhozza a lélek hangjait, a szív tombol, az unalom felerősiti az érzelmeket, a gyűlöletet, a vágyat.

Helyszín: Nagyszínpad
Bemutató: 2022. május 15.

Díszlet- és jelmeztervező: Kupás Anna
Dramaturg: Sényi Fanni
Videó: Nagy Bianka
Mozgás: Bezsán Noémi
Zeneszerző: Bakk-Dávid László
Rendező: Sardar Tagirovsky

Szereplők:
Antal D. Csaba, Bálint Éva, Csonka Szilvia, Dénes Emőke, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Horváth Ákos, Jámbor Nándor, Kelemen Zoltán, Major Erik, Mari Dorottya e.h., Némedi Árpád, Németh Judit, Orosz Róbert, Róbert Gábor, Szabó Róbert Endre

 

 

2021/2022-ES ÉVAD - BÉRLETEN KÍVÜLI BEMUTATÓK

Visky András: Pornó

- egyszemélyes játék -

Stúdiószínpad
Jegy ára: 2.600 Ft

„Ne lopj: életet, szabadságot, jövőt!”

Hősünk a munkájában ellehetetlenített színésznő, aki annak ellenére megpróbál nem félni, hogy a hatalom folyamatosan megfigyelteti és „Pornó” fedőnév alatt nyilván tartatja mint célszemélyt. Ez azonban csak az egyik indoka a címválasztásnak. A másik indítékot az író így fogalmazta meg egy interjújában: „A politikai pornográfia elszabadulóban van, már az új oltárképeken, a számítógépek képernyőin és a telefonunk kijelzőjén is folyamatosan jelen van... Hatálya alól egyikünk sem vonhatja ki magát, a vak is látja, mi történik: nem elég a szavazatunk, sohasem elég, a testünk is kell, a gondolataink, a lelkünk, a hálószobánk. Meg kell állni a gyermekeink és gyermekeink gyermekei színe előtt, és elmondani a saját történetünket. Kiűzni nyelvünkből, tekintetünkből, érintéseinkből, sejtjeinkből a diktatúrát. Amíg nem tesszük meg, diktatúra-függőségben élünk...”

Csonka Szilvia, a Weöres Sándor Színház egyik meghatározó színésznője – második gyermekének születése után – Visky András igaztörténetének színrevitelével tér vissza a szombathelyi közönség elé.

Helyszín: Stúdiószínpad
Bemutató: 2021. szeptember 17.

Dramaturg: Csonka Szilvia, Duró Győző
Díszlet- és bábtervező: Oroszy Csaba
Jelmeztervező: Csonka Szilvia
Jelmezkivitelező: Simonné Borsodi Mária
Zene: Horváth Dániel
Videó: Kaczmarski Ágnes
A rendező munkatársa: Kovács Géza
Rendező: Csonka Szilvia

 

 

Patrick Ness - Siobhan Dowd: Szólít a szörny

- A Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója -

Stúdiószínpad
Jegy ára: 2.200 Ft

„A történeteknél nem léteznek vadabb dolgok a világon. A mesék űznek, megmarnak, vadásznak rád. Tudni akarod, hogyan kezdődik ez a történet? Úgy, ahogy megannyi más történet: van egy fiú, gyereknek már túl idős, de felnőttnek még túl fiatal.” A fiú épp egy rémálomból riadt fel, amikor a szörny – a szörnyek szokásához híven éjfél után nem sokkal – betoppant.

Ez a pimaszul őszinte, borongós, de humorral átszőtt előadás olyan emberi tapasztalatról beszél, ami korosztálytól függetlenül a miénk, hogy vannak olyan dolgok, amik elmúlnak, de épp ettől értékesek.

Helyszín: Stúdiószínpad
Bemutató: 2021. október 8.

Színpadra alkalmazta: Vidovszky György
Díszlet-, jelmez-, bábtervező: Mátravölgyi Ákos, Illés Haibo
Zene: Monori András
Rendező: Vidovszky György

Szereplők:
Gyurkovics Zsófia, Kolozsi Angéla, Kovács Bálint, Lukács Gábor, Major Erik, Varga Bori

 

Giulio Muhr/Szenkovits Péter: Kavicsröptetők

- lét(s)óhajok -

Márkus Emília terem
Jegy ára: 3.800 Ft

Anna és Péter életük alkonyán – felismerve a sikereiket övező felszínességet – úgy döntenek, hogy innentől kezdve mások segítésének szentelik az életüket. De ez nem is olyan egyszerű, mint ahogy elsőre hangzik. Antal, a tehetséges fiatal tisztségviselő az útjukat állja, róla pedig tudni kell, hogy nem kenyere a megalkuvás, kritikátlanul nem tud rajongani senkiért és semmiért.

A történet nem csak az idősödésben rejlő szépségekről és lehetőségekről szól, hanem a megbocsátásról, a család fontosságáról, a kitartásról és legfőképp arról, hogy sosem késő változtatni: megtalálni a békét, a harmóniát, a boldogságot.

Az előadás rendezője a Szombathelyen élő fiatal alkotó, Illés László, aki számos nemzetközi filmes díj birtokosa, munkásságát pedig már nemcsak helyi, hanem országos és nemzetközi szinten is jegyzik.

Helyszín: Márkus Emília terem
Bemutató: 2022. május

Rendező: Illés László

Szereplők:
Balogh János, Kiss Mari, Trokán Péter

A jövő zenéje

- Szerémi Zoltán előadóestje -

„Jó néhány éve (inkább évtizede) írok-szerzek zenét – a színészet szorgos gyakorlása mellett. Tulajdonképpen már a főiskolai éveimet is végiggitároztam és - zongoráztam. Már akkor is saját számokat gyártottam. Azóta tengernyi dalt, zenét meg „versmegzenés”-t írtam, melyek egy része a Weöres Sándor Színházban is hallható volt. Ezzel a zenei esttel most egy újabb hallhatóság van láthatáron, amihez azért majd kéretik egy kis hallgatóság. Lesznek itt régi és új dalok, de garantáltan mindegyik (ez idáig) ismeretlen…

Az általam írt számtalan sok számra általában úgy gondolok nagy bizakodva, hogy ezek egyszer talán ismertek lesznek, hogy majd ez lesz a jövő zenéje. Ám ezúttal, ezen zenés estem alkalmából azt remélem: ez most a kedves néző, a (végre újra!) színházba jövő - zenéje lesz.”

 

Lipták Ildikó: Az ajándék

- A Weöres Sándor Színház és a Kerekasztal Színház közös színházi nevelési előadása 8-10 éveseknek -

Stúdiószínpad
Jegy ára: 2.200 Ft

Tibi tizenegy éves fiú. Teli van vágyakkal, ötletekkel, melyeknek legtöbbször a felnőttek állnak az útjába. Egy napon bejelentkezik a családjukhoz az Amerikában élő nagybácsi, akinek várható érkezése reményt jelent valami igazán komoly változásra. Anya, Apa és Tibi is sokat várnak a külföldi rokontól, nem csoda, ha már a bizakodás is meglehetősen felbolygatja a családot. Hát még a különleges meglepetések!

Tibi nem is gondolná, hogy micsoda kalandok várnak rá onnantól, hogy megszerzi a világ legkedvesebb ajándékát.

A történet legizgalmasabb részleteit nemcsak megnézik, hanem a színészekkel közösen alakítják és játsszák el a néző és egyben résztvevő gyerekek.

Helyszín: Stúdiószínpad
Bemutató: 2021. október

Látvány: Szabó Márton István
Zene: Papaver
Drámapedagógia: Lipták Ildikó
Rendezőasszisztens: Ostyola Zsuzsanna
Rendező: Horváth János Antal

Szereplők:
Antal D. Csaba, Decsi Edit, Hajdu Péter István, Szabó Róbert Endre

 

 

MŰSORON MARADÓ ELŐADÁSOK

Farsang avagy ez is mekkora egy tahó!
Jegy ára: 3.800 Ft

Anders Thomas Jensen: Ádám almái
Jegy ára: 3.800 Ft

Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk
Jegy ára: 4.400 Ft

Lőrinczy Attila: Haragossziget
Jegy ára: 2.600 Ft

Mike Leigh: Abigail bulija
Jegy ára: 3.800 Ft

Presser Gábor-Sztevanovity Dusán-Horváth Péter: A padlás
Jegy ára: 3.800 Ft

Szent Márton-kártyával rendelkező nézőink részére a bérlet árából tíz százalék kedvezményt biztosítunk.

 

BÉRLETKONSTRUKCIÓK

ÉVADBÉRLET - 6 előadást tartalmaz, és egész évadra szól

A bérleten belül három típusból választhatnak a nézők:

Hétköznapi bérlet (kedd, szerda, csütörtök, szombat délután)

Hétvégi bérlet (péntek, szombat este)

Premier bérlet (péntek)

Az évadbérlet az ügyfél által választott napra és helyre szól. A bérletben szereplő előadások időpontját a színház határozza meg.

A jövő évi bérlet konstrukció nem teszi lehetővé, hogy a jelenlegi bérlettulajdonosok automatikusan visszafoglalják helyeiket, de a bérletértékesítés első három hetében kizárólagos előfoglalási és vásárlási lehetőséget biztosítunk számukra.

Bérlet értékesítésének kezdete: 2021. augusztus 2.

Évadbérlettel rendelkező nézőink részére minden hónapban jegy elővásárlási lehetőséget biztosítunk a nyilvános jegyértékesítés megkezdése előtt 1 héttel.

 

SZABADBÉRLET - 5 szabadon választott előadást tartalmaz, egész évadra szól

Nem szól konkrét napra és helyre.

A 2021/2022-es évadban bemutatott minden előadásra beváltható tetszés szerinti időpontban 2022. június 15-ig, a szabad helyek függvényében.

Egy bérlettel egy előadásra egy hely foglalható.

Bérlet értékesítésének kezdete: 2021. augusztus 2.

A szabad bérlettel rendelkező nézők számára minden hónapban előfoglalási és jegyvásárlási lehetőséget biztosítunk a nyilvános jegyértékesítés megkezdése előtt 1 héttel.

 

 

RÁADÁS KULTURÁLIS MAGAZIN

A magyar nyelv értelmező szótára szerint a „ráadás”, a megegyezés szerinti mennyiségen felül ingyen biztosított pótlás, többlet. Esetleg valamely értéket, szolgáltatást, járandóságot meghaladóan adott illetve kapott, nem várt juttatás. A színház, az előadó művészetek világában pedig a közönség kérésére műsoron kívül előadott szám, mutatvány.

A Ráadás kulturális magazin, a Weöres Sándor Színház hamarosan induló aloldala a fentiek szellemében szerkesztődik majd, töltődik meg rendszeresen friss tartalommal. Működtetője, a színház érdekeit képviseli, s annak közönségét kívánja kiszolgálni. Szöveges, fotós és mozgóképes anyagokkal, információkkal, amelyek nem a hivatalos honlap eddigi tartalmai helyett, hanem azokat kibővítve, színesítve jutnak el elképzeléseink szerint nemcsak a színház iránt érdeklődőkhöz, de lehetőleg mindenkihez. A Ráadás ráadásul nemcsak a színházról, a mi színházunkról szólna, de a város, a megye kulturális értékeiről, történéseiről, szereplőiről is, előtérbe helyezve a társművészeteket. Ez nem új dolog, a színház alapítása óta volt törekvése a mindenkori vezetésnek, hogy egyfajta fókuszként, igazodási pontként, túllépve a világot jelentő deszkákon, minden olyan térbe, közegbe eljusson, ahol a kultúra jelen van, és szerepet játszik.

A Ráadás kulturális magazin, ha lehet, még többet, még informatívabban, még látványosabban, még érdekesebben akar minderről beszámolni. Ha az olvasók, felhasználók megtalálják a magazinban, amit keresnek, akkor a színház tervei szerint a továbblépés lehetősége is nyitva áll. Önálló weboldal, webtévé, nyomtatott időszaki kiadvány, és így tovább. Ez persze a jövő zenéje. Pontosabban a Ráadás ráadása.

 

 

JátsszMa Színházpedagógiai Műhely

A JátsszMa Színházpedagógiai Műhely februárban alakult. Akik Németh Gyöngyi színházpedagógusi munkáját ebben az évadban segítik: Bálint Éva, Antal D. Csaba, Szabó Róbert Endre színművészek, Papp-Ionescu Dóra, a művészeti ügykezelés részéről, Gulyás-Klein Andrea közönségszolgálati kapcsolattartó, továbbá Németh Andrea drámapedagógus, mint állandó szakmai segítőnk. Az első két hónapban, amíg zárva volt a színház, az online térben dolgoztunk: költészet napi kihívást indítottunk el, szép számmal érkeztek a versvideók, színházi-irodalmi kvízjátékokat tettünk fel a honlapunkra, a közösségi média-felületeinkre.

Elindult egy sokat ígérő együttműködés a sepsiszentgyörgyi Osonó Színháziműhellyel. Vezetőik, - Fazakas Mihály és Mucha Oszkár - június 21-től egyhetes drámatábort vezetnek nálunk középiskolás diákoknak, ősszel pedig visszatérnek a nemzetközileg is többször díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásukkal, melyet szintén a középiskolás korosztálynak ajánlunk. Ősszel tervezzük velük a pedagógusképzést is.

Szeptembertől indul a diákstúdió, ahová ugyancsak középiskolásokat várunk. A foglalkozások heti két alkalommal lesznek, a személyiségfejlesztés mellett foglalkozunk majd többek között a színészmesterség alapjaival, a vers - és prózamondással, a színpadi mozgással.

Októbertől kezdünk próbálni egy osztályterem-színházi előadást: egy Antigoné átiratot, amelyet a 9-12. évfolyamosoknak szánunk. A megvalósításában a műhely tagjai vesznek rész.

Nem marad előadás nélkül a többi korosztály sem: nyár végén indulnak a próbái a Mesebolt Bábszínházzal közösen készülő Szólít a szörny című előadásnak Vidovszky György rendezésében. A produkciót a felsőtagozatos diákok figyelmébe ajánljuk.

A 8-10 éveseknek elkészült az Év Gyerekkönyve díj idei tulajdonosának, Lipták Ildikónak Az ajándék című történetéből készült színházinevelési előadása, Horváth János Antal rendezésében. Ezt a darabot ősztől tűzzük műsorra.

Folytatódik az együttműködés az ELTE Savaria Egyetemi Központtal, amelyben a színház iránt érdeklődő hallgatóknak adunk lehetőséget a színházi munkába való betekintésre.

Tervezünk foglalkozásokat általános iskolásoknak a színházi hátterekről és szakmákról, valamint irodalmi műveket feldolgozó esteket, délutánokat, minden korosztálynak.

Az évad második felében szervezünk több olyan eseményt, amelyen a gyerekek is lehetőséget kapnak a megmutatkozásra.