ugrás a tartalomra

Fekete Linda-2013.01.25.

2013. január 24.
Nőnek lenni jó! Nőnek lenni jó! Nőnek lenni jó!

Megyek a próbára!
Beérek a színházba. Megcsapja az orromat a frissen sült hús szaga. Az aulában állófogadás. Merev arcú, jól öltözött, fess úriemberek hada.
A próbateremben, ahova a "család" jelenet ki van írva, egy asztal fehér abrosszal, rajta pezsgő, vizespohár. Kint a folyosón szendvicsek garmada vár.
A pontos idő: 09.45. Pedig rekordot döntöttem, 23 perc alatt beértem. Ha lehet, mindig gyalog jövök. Picit változtatom az útvonalam............de ma tanultam pár nőies trükköt. Holnap lábujjhegyen jövök.
Szóval a kollégák szintén kikérték a kávét. A ruhatárban kupaktanács: - Hol próbáljunk???????????.............a Mester őrjöng. Nincs asztal. Már látom magam előtt a szalag címet: A mai próba asztal hiányában elmaradt. Poór Évi bezzeg bevásárolt. Friss kalács, teavaj, pirítós, dió, aszalt szilva, eperdzsem...........a többit már ne is említsem. Az a baj, hogy a kerek asztal nem elég ovális - hangzik szájából a mai frázis. Nem baj. Négyszögletes asztal vigasztal. Majd kérünk Kornéltól smirglit és a sarkokat így simítjuk ki. Már éppen készültem kiégni Nagy Cilivel, amikor szól a hívó: kész a reggeli!
Imádom az olyan próbát, ahova éhgyomorral kell jönni.
És kezdődik a zenei betét. Ahogy az ezüst kanál a csészében kavarog, ahogy serceg a vajas kés a pirítóson, ahogy pattan a szájban a fogak közt a falat. Ahogy Kiss Mari töri a diót, ahogy Csonka Szilvi sértetten bontja ki a zörgő papírból a selyemcukrot. Ahogy mindnyájan majszolunk és közben szállnak, csapódnak a mondatok.
Mind ezt a zöld teremben, amit mi csak magunk között úgy hívunk, Alberti Zsófi után szabadon, hogy: - Na itt legyél tehetséges, "te barom!" (ez csak a rím végett)
Eleinte befújatjuk a meleg levegőt, ami felfelé száll, de most a fizikába ne menjünk bele. Elméletben orroknak sapkát kötök...............
Czukor Bazsi, hol az asztal sarkánál áll, bíbelődik, hol az asztal alá szökik megcsiklandozva a tétova lábakat és remélve, hogy e kísérlet ez esetben benne marad.......
Kis szünet után már okosabb a csapat. Nagykabát, sapka, sál..........a síléc kint marad!
Kettőig kitart a próba. Velünk együtt az úri nép is távozik. Marad utánuk egy kis zserbó, pogácsa de a próba után már nem megy le több falat. Inkább döngessünk falat. Remélem a popsi trenya el nem marad. Sőt! Kiegészítve: nőnek lenni fájdalmas, de látványos. De Alberti Zsófi 15 cm magas sarkú cipőben először tipeg, aztán szökell! De semmi estre sem vágódik el!
Van itt csel. A felső rész nem mozdulhat el. Ostyi szól: a lábfejek egymás elé, a fenék szorít, még egy aszpirint sem ejtünk ki. Arc sugárzó. Kéz a test mellett lágyan ringatózó............
Ég a talpad. Sebaj. Csak maradj vonzó! Az elefántdübörgés majd a Karthago emlékkoncertjén......................................
Nőnek lenni jó! Nőnek lenni jó! Nőnek lenni jó!
Megtanultam a leckét! Jut eszembe, ma Top Dogs előadás van! Azt nézzék!

Egészségügyi tanács, az 5.

Egy hatalmas pattanás, este randi. Elő a fokhagymát.
Leszelni egy vékony karikát.
A nedves fele a sajgó piros részre, és már szívja is ki a mérget, csípi.
De estére hűlt helyét tapinthatod ki :)

Szép Napot!

 

 

 

Előző bejegyzés:

Fekete Linda-2013.01.24.