ugrás a tartalomra

Filmvetítés: Nemzeti dokumentumfilm

premier: 2021. december 29.
Az Alföldi-féle Nemzeti Színház utolsó hónapjait örökíti meg a Nemzeti dokumentumfilm című alkotás. Rendezője Salamon András. Vetítés a Márkus Emília teremben.

FILMVETÍTÉS: NEMZETI DOKUMENTUMFILM

Filmvetítés: Nemzeti dokumentumfilm

Egy társulat életének utolsó hónapjai (filmvetítés)

"Minket a kíváncsiságunk vezetett, amikor erre a filmre készültünk. Közelről akartuk látni egy különlegesen sikeres társulat munkáját. Elhatároztuk, hogy szembeszállunk a színházi műfaj múlandóságával és létrehozunk egy kordokumentumot, melyben megörökítjük az utolsó hónapok eseményeit, ezen belül Alföldi Róbert utolsó rendezését, a Mephisto-t, mely egyben a Nemzeti utolsó bemutatója volt. A film feszültségét az adja, hogy a társulat tagjai, miközben erre a hatalmas munkára készülnek, egyszersmind elbúcsúznak egymástól, elbúcsúznak attól az öt évtől, ami mindenképpen a színháztörténet részeként marad meg az emlékeinkben, s reméljük, ebben a filmben is." (Salamon András)

Rendező: Salamon András

Szereplők: Alföldi Róbert, Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Stohl András, László Zsolt, Kulka János, Bánfalvi Eszter, Radnay Csilla, Tenki Réka, Hevér Gábor, Szarvas József, Nagy Mari, Gothár Péter, Nádasdy Ádám, Jordán Tamás

Időpont: 2014. június 7. 17 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Jegyár: 700 Ft