ugrás a tartalomra

Fűnek-fának Weöres Sándort! – Weöres Sándor-majális a Kámoni Arborétumban

premier: 2021. december 29.
A Gyermeknapon a Kámoni Arborétumban várja az érdeklődőket a Weöres Sándor Színház. Ha nem is minden fa és bokor tövében, de öt kijelölt "állomáson" Weöres Sándor-versek, énekelt versek és előadások hangzanak el.

FŰNEK-FÁNAK WEÖRES SÁNDORT! – WEÖRES SÁNDOR-MAJÁLIS A KÁMONI ARBORÉTUMBAN

Fűnek-fának Weöres Sándort! – Weöres Sándor-majális a Kámoni Arborétumban

A Gyermeknapon Szombathelyen, a Kámoni Arborétumban várja az érdeklődőket a Weöres Sándor Színház. Ha nem is minden fa és bokor tövében, de öt kijelölt "állomáson" Weöres Sándor-versek, énekelt versek és előadások hangzanak el.

A bejáratnál Jordán Tamás igazgató köszönti az érkezőket, utána Fűzfa Balázs irodalomtörténész tart rövid előadást Weöres Sándorról, majd Varga Richárd egyetemi hallgató gitározik.

Az arborétum évszázados mamutfenyői, kocsányos tölgyei, csodás azáleái, rhododendronjai, tavacskái és szigetei között sétálgatva juthat el aztán a kedves közönség a négy további helyszínre, ahol a színészek Weöres Sándor-verseket olvasnak fel, és beszélgetnek, játszanak a résztvevőkkel.

Közreműködnek: Avass Attila, Bajomi Nagy György, Budai Dávid, Endrődy Krisztián, Fekete Linda, Kelemen Zoltán, Lévai Tímea, Nagy Cili, Németh Judit, Poppre Ádám, Szabó Róbert Endre, Varga Dóra, Vass Szilárd

A tavaszi körforgás 11 órától minden állomáson körülbelül félóránként ismétlődik, vagyis az érkezést érdemes az órához igazítani!

Rossz idő esetén az arborétum látogatóközpontjába költözünk.

Ezen a napon a kijelölt területeken fűre lépni szabad!

Az arborétumba szóló belépőjegy érvényes az egész programra, korlátlan időtartamra.

 

Időpont: Május 26-án 11 órától 14 óráig, Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központ