ugrás a tartalomra

Für Anikó - Kitalált világ - unplugged koncert

premier: 2021. december 29.
Für Anikót, a Jászai Mari-díjas, érdemes művészt egy új oldaláról ismerheti meg a közönség, hiszen csodásan énekel is. 2006-ban debütált a Nőstény álom című lemeze, melynek zenéjét Hrutka Róbert, az elgondolkodtató dalszövegeket Bereményi Géza szerezte.

FÜR ANIKÓ - KITALÁLT VILÁG - UNPLUGGED KONCERT

Für Anikó - Kitalált világ - unplugged koncert

Für Anikót, a Jászai Mari-díjas, érdemes művészt egy új oldaláról ismerheti meg a közönség, hiszen csodásan énekel is. 2006-ban debütált a Nőstény álom című lemeze, melynek zenéjét Hrutka Róbert, az elgondolkodtató dalszövegeket Bereményi Géza szerezte. A lemez és az azt követő koncertek zajos sikere után 2010-ben következett a folytatás. Für Anikónak megjelent a Hrutka-Bereményi fémjelezte második albuma: a Kitalált világ.

A jelen személyes hangvételű est, egy különleges zenei utazás Für Anikó két sikeres lemezének legszebb dalaival. Az előadás az irodalom, a zene és a színház esszenciája. Bereményi Géza gondolatiságát, Hrutka Róbert egyedi zenéjét, Für Anikó tehetsége, érzékenysége, kisugárzása teszi igazán varázslatossá.

"Ezek a dalok három percbe sűrített szerepek. Amit a színpadon három órán át játszik el az ember, az a lemezen három perc. Az ember minden szerepében zsigerileg benne van, és ez a daloknál sincs másképp."

/Für Anikó/

A zenekar:

Hrutka Róbert – gitár, vokál, a dalok szerzője

1989-től napjainkig több mint 200 lemez elkészítésében működött közre zenészként, szerzőként és producerként. A hazai könnyűzenei élet meghatározó muzsikusa. 2001 és 2008 között számtalan slágert komponált Jamie Winchesterrel, melyet több száz sikeres koncerten elő is adott. Ezután szólókarrierbe kezdett és két albumot is kiadott: a Szabadság-vírus és a Hét nap után címűt.

Kalmus Felicián – cselló

Híres magyar zenészdinasztiából származik, már kisgyermek korában intenzíven foglalkozott a zenével. Felsőfokú zenei tanulmányait a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola hangtechnika szakának elvégzése után kezdte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Szólócsellista műsora mellett számos lemezen és filmzenében hallható és különböző együttesek tagja, vendégművésze.

Közreműködik: Fekete Linda színművész

Időpont: 2016. október 26. 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Jegyár: 2.900 Ft