ugrás a tartalomra

Hány műtéted volt?

2013. március 6.
Március 6-án Czukor Balázs kérdezte a blog aktuális gazdáját, Endrődy Krisztiánt, az előző heti bejegyzések íróját, a Weöres Sándor Színház színészét a Cafe Frei pódiumán.

Endrődy Krisztián kőkemény riportert fogott ki Czukor Balázs személyében. Kapott bonyolult és egyszerű kérdéseket, afféle hátulról mellbevágóst, bizarrt és furát. Az est első tapsát a „Hány műtéted volt?" kérdés aratta. Nyomban kiderült, Krisztián rajong a fociért, nyolc évig komolyabb szinten is űzte, együtt kezdett Király Gáborral a híres válogatott kapussal. Foci közben gyakran szerzett sérüléseket, amelyek után operációkat kellett rajta végezni. Volt Achilles-ín szakadása, betört arca, gyakran kiugró válla - hogy csak a jelentősebbeket említsük.

Közönségkérdést is kapott Kiss Mari színművész kollégájától: Miért nem játszik a színész válogatottban. Talán mert nem tudták eddig, mennyire jó a fociban. Kiss Mari megígérte, intézkedni fog.

- Van tetoválásod? És hol? Mit ábrázol? Megmutatod? - jött az újabb Czukor-kérdéssorozat.

A riportalanyt nem sikerült zavarba hozni, mindenre válaszolt, de tetkóit a hölgyközönség bánatára nem tette közszemlére.

Krisztiánt nevezhetjük színházcsinálónak is, hiszen alapító tagja a 2000-ben létrejött a Szombathelyi Színházbarátok Egyesületnek. A Kamara Savariában is játszott többek közt a nagysikerű és népszerű „Sóska, sült krumpliban" Bajomi Nagy Györggyel, Dömötör Tamással. Emlékszem, egy Oladi Művelődési Központban tartott előadáson az akkori komplett Haladás-focicsapat leült elém az első két sorba. Akkor nem is hittünk benne igazán, hogy egyszer majd lesz igazi nagy társulatunk, kőszínházzal, ahogy dukál...

Krisztián azokat a rendezőket szereti, akik tudják, mit akarnak, és nem menet közben, hosszú vajúdás után, közös gondolkodással szülik meg koncepciójukat.

Nem szerette a színházat. Egy darab azonban rendkívül nagy hatást tett rá. Ez a Bábelna, Tasnádi István műve volt, aminek a premierje - egész véletlenül - épp jövő héten lesz a Weöres Sándor Színház Krúdy klubjában. (Nagy Cili rendezi, szereplők Orosz Róbert, Vass Szilárd és természetesen Endrődy Krisztián.) Ez egy komédia, amely szerint a magyar történelem összes tragikus eseménye elsősorban azért következett be, mert elődeink nem beszéltek idegen nyelveket.

Czukor Balázs zseniális bulvárriporternek. Ártatlan kérdést tesz fel:

- Mit csinálsz nyáron?

- Utazom Zsófival.

- Zsófival? Ki az a Zsófi? - mintha nem tudná. Máris teljesen véletlenül beterelte Krisztiánt egy zsákutcába, amiből csak őszinte válaszokkal lehetett kijönni.

- Én mindig Zsófival utazom.

Így kiderült, Alberti Zsófi Krisztián párja, és hármasban élnek egy vizslával, Bruttóval. Nyáron tengerparti autós-sátras túrát fognak tenni.

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

"Kaszi meló" a La Mancha-ban

Keserédes mélyinterjú

Görcsöltetés

Színészfeleségek beszélgettek

Hipochonder, és imádja a kakukkfüvet

Mertz Tibor nem csak játszani, esni is tud

Sztorik a mesterekről

Tell Vilmos és Walterka a Cafe Frei-ben

Piros sapka, piros orr

Valami varázs

"Fogjam le a B-major 7-est!"

A zenében nincs muszáj

Kiss Mari fut, úszik és játszik

A Bárkában súgott is

Jani egy napja videón

Minden jó, ahogy van

Szerémi Zoltán rendezőként is bemutatozik

Huszonkét ember negyvennégy lábbal

 

 

 

szerző: Vaskarika (Szerző: Dart)