ugrás a tartalomra

Horváth Ákos-2012.09.11.

2012. szeptember 10.
Vážení čtenáři, vítáme Vás na mém blogu! Ékes cseh nyelven köszöntök mindenkit, merthogy Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok című írásából Ivo Krobot készített színdarabot, amelyet most meg is rendez nálunk, Halász András tolmács segítségével.

Bajomi Gyuri barátom, aki Hubicka szerepét játssza, nálunk az öltözőben csak Hubics, mert nem becézzük egymást, szerinte Ivo Krobot és Halász András testvérek, és tulajdonképpen a tolmácsunk rendezi a színdarabot, így segíti a bátyját, akinek az elméje, hogy is mondjam, nem százas, igaz, nem igaz...:)

Az viszont igaz, hogy Balogh Jani és Varga Dóri jelentős feladatot kapott az előadásban, és remekül próbálnak. Jani egyenesen főszereplő, és kellő alázattal figyeli Krobot mester instrukcióit, és nemcsak, hogy figyeli, de meg is valósítja azokat. Dóri nemkülönben.

Szép számú nóta is elhangzik majd az előadásban, ez énekpróbákat feltételez.

Szegény Tibke bánatára, aki ugye elképesztően énekel, mellette ültem, és hát az én énektudásom, és az övé között zongorázni sem lehet a különbséget, mert nincs olyan sok oktávból álló klaviatúra. Mindenesetre belemelegedtem a nótázásba, Tibke hallgatta egy jó ideig, majd odasúgta: - Ne cifrázd!

(Holnap majd másokról máshogy.)