ugrás a tartalomra

Húszéves a Szombathelyi Rotary Club - gálaműsor és fogadás

premier: 2021. december 29.
Szombathelyen az első Rotary Club huszonöt taggal 1934. február 24-én jött létre. Ez alkalomból a klub fogadással egybekötött gálaműsort szervez, amelyen átadják a Kiss Sándor-díjat is.

HÚSZÉVES A SZOMBATHELYI ROTARY CLUB - GÁLAMŰSOR ÉS FOGADÁS

Szombathelyen az első Rotary Club huszonöt taggal 1934. február 24-én jött létre a Palace Szállóban. A magyarországi Rotary klubokat a II. világháború szele elsodorta, újjászervezésükre csak az 1980-as évek végén került sor. Városunkban az ausztriai Rotary Club Oberwart (Felsőőr) tagjai segítségével kezdődött meg a klub újraszervezése, 1993. május 29-én alakult meg ismét a Szombathelyi Rotary Club a patinás Savaria Nagyszállóban huszonöt alapító taggal, az első elnök Kiss Sándor szobrászművész volt.

A Szombathelyi Rotary Club tagjai a rotary eszme jegyében végzik a fiatal, tehetséges tanulók külföldi tanulmányútjainak szervezését diákcsereprogram keretében, kéthetestől egyévesig a világ minden tájékán.

Ausztriai klubok segítségével elkészíttették az új oladi templom harangját, segítettek, hogy a Markusovszky kórház gyermekonkológiája klímaberendezést vásárolhasson. Szívügyüknek tekintik, és talán elsőként önzetlenül támogatták a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Otthonban lakó gyerekeket.

A klub 2000-ben Kiss Sándor-díjat alapított néhai elnökük tiszteletére, melyet első ízben Koczor Péter zongoraművésznek ítélt oda a klub kuratóriuma.

/Forrás: Savaria Fórum/

 

Időpont: 2013. október 26., 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Nagyszínpad

Jegyár: 5.000 Ft (az ár a fogadáson való részvételt is tartalmazza)

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Először színész