ugrás a tartalomra

Idáig tudom a történetet: koncertezik a Kiscsillag

premier: 2021. december 29.
2014 őszétől ismét folytatódik a Kiscsillag zenekar népszerű, akusztikus sorozata, az Idáig tudom a történetet. 2012 októberében jelentkeztek először rendhagyó műsorral, és azután is telt házak előtt játszották országszerte.

IDÁIG TUDOM A TÖRTÉNETET: KONCERTEZIK A KISCSILLAG

Idáig tudom a történetet

2014 őszétől ismét folytatódik a Kiscsillag zenekar népszerű, akusztikus sorozata, az Idáig tudom a történetet. 2012 októberében jelentkeztek először rendhagyó műsorral, és azután is telt házak előtt játszották országszerte.

“Mindenkinek vannak történetei, vagy saját alapanyagból, vagy barátok, ismerősök életéből, jól végződnek rosszul végződnek, viccesek, tragikusak, vagy viccesek és tragikusak. Sokszor attól függ, hogy éppen milyenek aznap, hogy hogyan kezdjük el, hol hagyjuk abba, kiről és miről, miért és kinek mondjuk. Így begyakoroljuk őket, csiszolódnak, tömörödnek, ha nem elég színesek, hozzágondolunk egy másik hasonló sztoriból egy árnyalatot, míg a végén magunk se tudjuk, mikor és hol is volt, kivel történt és pontosan mi is. Illetve talán még tudni véljük, de az már nem lényeges. Ekkor a történet már önmagában áll, levált az életről és lehet akár belőle mese, novella, vers, sőt még dal is.” - mondta el Lovasi András, a Kiscsillag fő dalszerzője a rendhagyó koncertről, amelynek fő különlegessége tehát, hogy a zene mellett fontos szerepet kapnak benne prózai szövegek.

Az Idáig tudom a történetet koncerteken a Kiscsillag zenekar és vendégeik a dalok között és dalokban mesélnek el különböző történeteket, verseket, novellákat, olyanokat, amikből dalok születtek, vagy olyanokat, amik dalokról jutottak eszükbe. Kezdetben Lovasi Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak, hogy írja meg a dalokat összefűző szerelmi háromszögről szóló keretet, majd később Lovasi továbbírta a történetet. A koncertsorozat zenei programja jórészt az idén márciusban megjelent Szeles album szerkesztését követi. Az est irodalmi szövegei mellé így a legújabb Kicscsillag-lemez dalai kapcsolódnak.

A lemezről Erdős Virág költő a következőket írta:

"Ezzel az őrületesen zseniális szöveggel egy baj van.
Hogy nem én írtam."

(Erdős Virág)

Az irodalom, a színház és a stand-up comedy műfaji sajátosságaira is épülő koncerteken a zenekar vendég fellépőkkel egészül ki: Németh Juci, Császári Gergely és Vedres Csaba zongoraművész lépnek színpadra a Kiscsillag zenekarral az Idáig tudom a történetet koncerteken.

Németh Juci hét évig a szombathelyi Anima Sound Systemben énekelt, a Nemjuci zenekar alapító tagja. Dolgozott a Kispál és a Borzzal és a Zagarral, a Budapest Bár énekese.

 

Időpont: 2014. december 13. 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Nagyszínpad

Jegyár: elővételben 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft

 

 

Vonatkozó cikk:

Idáig tudom a történetet – beszámoló a Kiscsillag akusztikus koncertjéről